@Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz @Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
Ne guzel ya, biriniz asiyor digeriniz kesiyor. Ne guzel dunya...
Suc islenir, ama haklisindir ama haksiz. Devletin bir kanunu vardir ve burdaki maddeler isler. Hakim dahi yaptigin dogru evladim derken ardindan kalem kirabilir.
Simdi;
Yunus diyorsun ki Beytoyu dolandirmadim, ne dolandirani buldular nede benim dolandirdigima dair bir delil. ( Bu durum bana Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýzolayi hatirlatti. ) Simdi senin adina birsey bulamadilar diye sucsuz sayilmazsin. Onlar bulamadilar diye bir karar almalarida onlarin cok iyi arastirdigini ortaya koymaz. Bu tarz olaylar yasamayalim diye ytpazari.com u kurdum ama onunda kiymetini bilen olmadi, bu gibi olaylar yasanmamasi icin forumda ticareti durdurdum. Yukarda ornek verdigim olayda eskiye dayaniyor, yunus senin bu olayda eskiye dayaniyor. Simdi kalkip butun elde olan vurgulari alip, degerlendirip, inceleyip Yunus suclumu ? Hasan haklimi ? Beyto magdurmu ? bu sorulara cevap bulacak vaktim yok. Bizim forum sitemizde bir konu acildi.
Yunus arkadasimiz diyor ki;
Hasan Aydin dolandirici, Hirsiz.
Hirsizlik eyleminin tamamlanmasi icin TCK'nin 142. Maddesi'nin ihlal edilmesi gerekir. Sayet bu ihlal edilse bile bir kisiye Hirsiz diyemezsiniz. Kisilige hakaret sucunu islemis olursunuz. ( Yine hakimlige, savciliga burudunuz ya beni... ) Hasan Aydin anlasmali olarak girmis oldugu bir isde anlasmazlik sonucu ( anlsma dahilinde ki maddi bedeli ) iade etmemekte. TCK ya gore. 155. Maddeyi ihlal etmektir. Yani arkadasimi dolandirdi, kil kaptim, bana kufur etti, arabamin camini kirdi, lastigini patlatti. Bunlar bos savunmadir. Bu savunmalari hakim dikkate alir, ruh hali indirimi tanirsa tanir. Yanliz benim nazarimda suc suctur. Yapamazsin arkadas, arkadasini dolandirdiysa o arkadasiyin problemi. Hasan Aydin acik acik diyor ki; Ben parayi odemeyecegim. Konu zaten kapandi.
@Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz Sende diyorsun ki;
Yunus Beytonun parasini caldi, adina acilmis konular var, banlandi. Ban sebebini bilmiyoruz, ne denli bir aratirma yapildi bilmiyoruz, ne karar alindi bilmiyoruz. isin asli su son yorumlardan sonra, adres ver, adres al, ormana git, ormandan kac isin asli bu olaya girme taraftarida degilim. @Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz Hocaminda dedigi gibi, siz burda bi anlasmaya varamayacaksiniz. Benim son sozum sudur.
Bir kisi hakkinda bahsi gecen suc, delillerle sabitlenmedigi surece IDDADIR. Olaylara cok fazla girmedim ancak ilk adimda anladigim olay su ki; Yunusun isledigi suc, IDDA da kalmis. Sucluda olabilir.
Bu olayda cikarmaniz gereken ders su; Hasan HIRSIZ Degildir. Sahtekar olabilir, dolandirici olabilir. Ama HIRSIZLIK baska sey, boyle ulu orta kimse hakkinda pat diye HIRSIZ demeyin. Gerci TCK'de kanun bazen kitaplar ustunde islemiyor ama Kanuna gore suctur.
Sizlerin guvenligi icin kullanima sunulan hizmetlerin kiymetini bilmez isek bu sekilde suclanmalara, bazilarini netlesmesi bazilarinin da sadece iddada kalmalarina daha cok sahit oluruz.