Arkadaþlar merhaba. Yaþadýðým bir durumdan bahsetmek istiyorum. Aslýnda bu konu ile alakalý konuþabileceðim çok kiþi olmadýðý için çok az girdiðim bu foruma konu açma gereði duydum. Sorunum Ytpara ve oluþturmuþ olduðum yarý özgün bir kanal hakkýnda. Bir kategoride çalýþýyorum. Kategorimde rahatlatýcý tarzda sesler bulunuyor. Bu sesleri dýþ kaynaklardan elde ediyorum ve slayt tarzýnda tek resim ile birleþtirerek isim, etiket ve diðer bütün ayarlamalarýný yaparak yüklüyorum. Bu kanal uzun zamandýr bende var ve birçok kiþi bu basit iþlemleri yapmak yerine benim kanalýmý kopyalamayý tercih ediyor ve izlenim abone kasýyorlar. Benim kanalýmýn para kazanmasý daha onay bile almadý. Ýçerikleri kopyalayan bir kanal dikkatimiçekti çünkü para kazanmasý açýktý ve ne yüklersem yükleyeyim anýnda kanalýna çekiyordu.

Bende bu kanala gerçek adým, telefon numaram ve adres bilgilerimi kullanarak telif þikayetinde bulundum telifler doðal olarak iþleyerek kiþinin kanalýndaki videolar kaldýrýldý. Bu kiþi bana mesaj yolu ile ulaþarak telifleri kaldýrmamý vs. istedi. Ancak en baþta kanalý kopyalayacaðýna kendisinin yapmasý söyledim cevapta vermemiþtim baþlarda. Sonrasýnda Ytpara forumunda sanki beni çok aramýþta bulmuþ gibi, mailimi paylaþarak þerefsiz ve bunlara benzer ithamlarda bulunarak konu açtý. Sahte telifçi, emek hýrsýzý gibi ithamlarýda kullandý ve bu þekilde mesajlarda atýldý. Fakat ben durumun böyle olmadýðýný sahte telif atmadýðýmý bütün bilgilerin gerçek olduðunu kanalda da birazda olsa emek olduðunu ayrýca kopya içeriklerin benim deðil arkadaþýn yaptýðýný açýkladým. Ancak daha açýklama yapýp adam gibi birþeyler yazamadan beni forumdan banladýlar ve ''Þerefsizlikten banlandýnýz'' gibi cümle yazdýlar. Benim çok zoruma gitti ve bu konuyu açan yani telifi attýðým kiþiyi telefonda aradým bana direk küfürler yaðdýrmaya baþladý af edersiniz aileme kadar küfür etti ve bende boþ durmadým tabi. Yok sende kopyalýyosun sahte telif atýyosun gibi cümleler kurdu. iþte þunu yapýcam sana öldürücem, vurucam ve kýrýcam gibi ergen ergen muhabbetler yaptý bana. Þimdi bu durumda kaldýðým için ve bana bu tarz muamele gösterildiði için özellikle forumda kendimi çok kötü hissediyorum ve adýmda lekelendi.

Bu tarz iþlerin içindesiniz þimdi benim kanalýmý kopyalayan kiþinin desteklenmesi ve beni sahte telifçi yerine koymalarý ne kadar doðru? Bana göre burada aþýrý derecede bir haksýzlýk yapýldý ve hak etmeddðim laflar söylendi. O forumda emeðim çok vardý. Yýllardýr yer alýyordum ve oldukça fazla ticaretim oldu, dolandýrýldýðým da oldu. Adam benim kanalýmý kopyalayarak para kazanmasý açýk kanaldan gelir elde ediyor daha benim kanalýn para kazanmasý bile onaylanmamýþ ancak emek hýrsýzý ben oluyorum.