Þanlýurfa kýrsalýnda hayvanlarýný otlatan çobanlar, cep telefonlarýnýn þarj sorununu eþek sýrtýnda taþýdýklarý güneþ paneliyle çözdü.

Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz

Güneþli gün sayýsýnýn en fazla olduðu þehirlerin baþýnda gelen Þanlýurfa'da, yayla ve meralarda hayvanlarýn baþýndan ayrýlamayan çobanlar, cep telefonlarýný güneþ enerjisini kullanarak þarj ediyor.

TANESÝ 300 LÝRAYA GÜNEÞ PANELÝ

Eþek sýrtýnda taþýdýklarý, tanesi 300 ile bin lira arasýnda deðiþen küçük ebatlý güneþ panelleriyle cep telefonlarýný þarj eden çobanlar, hem acil durumlarda yakýnlarýný arayabiliyor hem de telefondan müzik dinliyor.

EN BÜYÜK SORUNLARI CEP TELEFONU ÞARJI

Baðyolu mevkisinde hayvan otlatan çobanlardan Ali Akbaþ, yaptýðý açýklamada, hayvanlarýn merada otlamaya baþladýðý bu dönemde gece gündüz dýþarýda kaldýklarýný söyledi. Bu yýl havalarýn iyi gitmesi üzerine meraya erken çýktýklarýný belirten Akbaþ, arazide en önemli sorunlarýnýn baþýnda cep telefonlarýnýn þarjýnýn bitmesi geldiðini ifade etti.

ÝLAÇ GÝBÝ GELDÝ

Medet Gözüyaþlý da güneþ panellerinin kendilerine "ilaç" gibi geldiðini belirterek, "Paneller olmasaydý her gün eve gitmemiz gerekecekti ancak bu da pek mümkün deðildi. Allah'a þükür paneller var. Onlarla telefonun bataryalarýný þarj ediyoruz. Ayný elektrik gibi. Öðlen telefonu þarj ettiðimizde bir gün bize yetiyor" diye konuþtu.