Alıntı zgm Nickli Üyeden Alıntı Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için tıklayınız
Anladım teşekkür ederim. Şu adil kullanım kuralları diye attığın link faydalı oldu ayrıca onun içinde teşekkür ederim Sanıyorum buna bir çözüm yok. Videonun arka planına telifsiz müzik koymak durumundayım.
Videoda müzikle ilgili bu tarz telif yaptırımlarıyla karşılaşmamak için Serkan Atay'ın söylediklerini uygulamak en kesin yöntem. İlla telifli müzik olsun ama adil kullanım sınırlarında kalsın ve problem yaşamış olmayayım dersen şöyle bir yol izleyebilirsin. Kullanacağın müziğin süresinin %10'u 30 sn üzerindeyse, bu müziğin en fazla 30 sn'lik kısmını kullanabilirsin. Yok eğer toplam sürenin %10u 30 sn'nin altındaysa o zaman, toplam sürenin %10'u kadar süreyle kullanabilirsin. Biliyorum biraz karışık anlattım, örnekle;

Müzik 1 (Süre 500 sn): %10'u=50 sn <= Bu müzik için en fazla 30 sn adil kullanım süren var.
Müzik 2 (Süre 200 sn): %10'u=20 sn <= Bu müzik için en fazla 20 sn adil kullanım süren var.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, ülkelerin kendilerine özgü kısıtlı kullanım izinleri olması. Yukarıdaki hesaplama Birleşik Devletler yasalarında geçerlidir ve kullanım alanları kısıtlıdır (Tanıtımlar, Bilimsel yapımlar vb.) Türkiye için durum daha farklı. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre telif sahibinden izin almadan 1 sn bile yayınlanamaz. Herşeye rağmen adil kullanım yayımcılar için kullanışlı bir öge. Senin videonda araya konuşmaların serpiştiği 20şer saniyelik kolajlar halinde müzikler telif sıkıntısı çıkarmaz kanısındayım. Telif gelse bile adil kullanım itirazın mutlak değerlendirilir. İlk mesajımda yazdığım gibi konuya çok çok hakim değilim, sitede adil kullanımla ilgili daha net cevap verecek arkadaşlar var. İyi çalışmalar.