anlatýlanlar bizim için rüya olsada güzel bilgi teþekkürler erdal hocam :=)
Merhaba Arkadaslar;
Herkes bana bu soruyu soruyor, Network iletisim ve forumundan, burdan, ozel mesaj ve skype lerden. Oncelikle yaptiginiz isi sadece Para kazanmak icin yapmayin, yapabileceginize inaniyorsaniz yapin, MCN nin ne demek oldugunu bilmeyenler Ana Network nasil kurulur diye arastirma yapiyorlar. Edirneye gitmek icin Kars levhasini takip etmek gibi birsey bu, kimseyi asalama yad akirma amacim yok ama dost aci soyler derler, bilmediginiz isi yaparak o sektoru mahfediyorsunuz.
Simdi bu sirketi kurmak icin atilmasi gereken ilk adimlar neler ?
Amac Youtube yetkilisine ulasmaktir. Bunu nasil yapacaksiniz ? 2 secenek acikliyorum, diger turlu siz nasil ulasirsaniz ulasin. ilk adim Youtube da bir yetkiliye ulasmaktir.
1- Populer ozgun bir kanal sahibi olmalisiniz, bu kanal son 3 aylik almis oldugu goruntulemenin DK suresi yanlis hatirlamiyorsam 1 milyon dk olmasi gerekmektedir. Son 90 gunluk goruntuleme suresi 1 milyon dk ya ulasmis olmali ki kanalinizin destek taleblerinde direk Youtube mail atabilesiniz, aksi tarktirde Youtube un belirlemis oldugu maddelerden destek alma hakkiniz olur ve talebinizi Youtube'a iletme imkaniniz olmaz cun ku hazir destek maddlerinde MCN lik hakkinda bilgi verilmez.
2- Bir MCN sirketi ile calisyor olmalisiniz. Recruitter olarak veya Virtual Network ( VN ) Olarak baslyarak, calismis oldugunzu MCN sirketinin belirledigi kaliteye ulastiginizda, Youtube ile aranizda referans olarak talebinizi onlar iletecektir.
Yukardaki iki maddeden birini karsiladiniz yada bir sekilde Youtube a ulastiniz. Youtube ne istiyor ? sonra ki surec nasil ilerliyor ?
Youtube sizden detayli bir is plani ister. Is plani hakkinda tek tek neler yazacaginizi buraya yazmamin bir anlami yok, Youtube sizden Business Plan butun dugum burda cozuluyor. Youtube u ikna edeceksiniz...
Bu konuyu neden actim, hem gelen sorular hemde resimde goreceginzi manzara yuzunden...
Kendileri 8 ay arastirmis, sanki Hokus Pokusla bilgi sahibi oldular, sizde birilerine sordunuz ( Ben dahil.! ) Tavirlariniza biraz dikkat edin, siz sordugunuzda nasil cevap aldiysaniz oyle cevap verin, bilgi vermek istemeyebilirsin, kendine rakip gormek istemeyebilirsin, bunlar en dogal haklariniz anacak bunu kivirarak belirtmeyin, yok keske buda arastirmasaymis, birine direk sorsaymis... Insanliga sayginiz olsun biraz, sizin gibi durust olmayan kisilerin bu sektorde olmasi yuzunden ben geri cekildim, yine sizin yuzunuzde geri dondereceksiniz...
Bencillik, kibirlik, asalamak, kucuk gorme, ustunluk taslama, muslumana yakisan seyler degildir.
Hocam beni etiketlemissiniz ama kusura bakmayin, bende bu sektorde olan biri olarak bu bilgiyi paylasip siz kendime rakip edemem
Bunu demen gerekirdi, bana imla hatasi yuzunden sen sirket yonetemezsin diyen Ibarhim bey, onca sen insanliga nasil davranir, imla degil iletisim kurallarini bir ogen![]()
Konu Erdal Celebi tarafýndan (11-04-2015 Saat 16:13 ) deðiþtirilmiþtir.
ERDAL CELEBI KIMDIR ? SENDE BENI TANIMAYA BASLA
Cahille girme munakasaya..Ya sinirini ziplatir tavana..! Ya da yazýk olur Adabina...
Danýþmanlýk Hizmeti ve Diðer YouTube Konularý Ýçin BURADAN Ýletiþim Saðlayýn
anlatýlanlar bizim için rüya olsada güzel bilgi teþekkürler erdal hocam :=)
Herþey yeniden baþlýyor!
http://www.dizioynat.com
Hocam Forumunuz küçük ama kalbiniz büyük. Sizden baþka çok bilgi paylaþan yok teþekkürlerErdal Celebi Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
Dürüstlük Þeref Meselesidir.
Paypal Bozumu Yapýlýr.
Skype : niceworkisc
Hocam forumun kucuk olmasi kalbi buyuk insanlarin az olmasindandir. Boyle mutluyuz, bos kalabaliktansa dolu azinlik iyidir.net Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
ERDAL CELEBI KIMDIR ? SENDE BENI TANIMAYA BASLA
Cahille girme munakasaya..Ya sinirini ziplatir tavana..! Ya da yazýk olur Adabina...
Danýþmanlýk Hizmeti ve Diðer YouTube Konularý Ýçin BURADAN Ýletiþim Saðlayýn
Erdal Celebi bir videonuz'da sizin YouTube Network Þirketi açtýðýnýzý duydum, Network þirketinizin ismini öðrene bilir miyim? Saygýlarla!
Son dört gunde 4 milyon izlenim aldým spam kanalla 1 milyon olunca adsense açýp baðladým 4 milyonu görünce dördüncü günün akþamý spamdan kapandý Þimdi sizin yazýnýzý okuyunca aklýma geldi yüksek izlenim olunca eðer deðiþmedi ise yt yetkýlýsý ile dýrek muhattap olabiliyorduk Aklýma gelseydý yt yetkýlýsýne hesap sorardým ne diye ikide bir kanal kapatýyorsunuz diyeBu arada günlük nasýl bir milyon izlenim aldým analistikde kontrol ettýðmde ana sayda çýkmýstý en baþta oradan büyük trafýk geliyordu Daha oncede 20-30 milyonluk kanallarým oldu ama ilke defa günde 1 milyon izlenim aldým
Kendý rekorumu kýrdým
Konu bratcet tarafýndan (26-12-2016 Saat 01:11 ) deðiþtirilmiþtir.
Bu konu hakkýnda güncel bilgisi olan var mý? Konudan pek bir þey anlamadým, ancak yine de internetteki tek düzgün bilgi bu. Teþekkürler.
@Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz Simdi arkadaþ da iletisim veya rakip deðil fazla ego var bir insan 7 8 ay boyunca Ar-Ge çalýþmasý mý yapýyor MNC yi mi keþfediyorda teknoloji caðýnda sanki ansiklopeiden bilgi araþtýrýr gibi araþtýrma yapýyor orasý bir kere kesinlikle yalan 2. olarak ta konuya tamamen uzaðým ama senin yazýn sayesinde bir insanla tanýþtýðýmda bana youtube hakkýnda soru sorarsa bu yazdýklarýnýzý anlatýcam ki karsýmdaki insan benden etkilensin ve bunlarý paylaþmakla asla rakip edinemezsiniz zaten bizim ülkemizde ki Yazýlýmcý grubun haraketleri gibi bilgiyi satmak dahi istemiyorlar baþkasý bu iþi yapmasýn diye genel geçer konuþmuyorum fakat gerçekten öyle yabancý forum ve youtube kanallarýnda yüzbinlerce kod dersi anlatan insan varken bizim youtubemizde 2 elin 10 parmaðýný geçmez cidden bu konuda size çok hak veriyorum Erdal abicim sen hiç canýný sýkma doðru yoldasýnýz belki de bi öncüsünüz![]()
O yaziyi yazdigim da gercekten calisip emek harcayip o sirketi kurduklarini saniyordum ama sonra ki gunler de ogrendim kiSerkan Akkan Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
ne arastirmasi ne cabasi ya, bir kez dah ayalanciligi ortaya cikti bunlarin. Adam o sirketi hintli birinden satin aldi
o parayi nasil bulduklarina hic girmiyorum, donemi hatirlayanlar az cok belki tahmin edebilirler.
@Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz O zamanki bilgimiz o kadardi, o kadar cevap verebildik.Simdi daha zor, mesela alt bayilik olayi yok, Virtual network olup birinin altinda calisip o size referans olma olayi yok.
Eger eliniz de cok sayisida kanal varsa ve bu kanallar cok sayidia abone ve goruntuleme ye sahip ise, destek ekibine bu talebinizi iletiyorsunuz. O nlar talebinizi ilgili departmana aktariyor ve kisiler eger sizinle ilgilenmek ister ise sizinle temas kurup elinizde ki kanallarin listesini istiyor. Bu asamayi da gecerseniz sonraki surec nasil isliyor bilgim yok ama benim ilerledigim yere kadar soyleyim.
Elinizde ki kanallarin aylik gelirlerini, goruntulemelerini ve CPM lerini gosteren bir liste hazirliyorsunuz.
Daha sonra yine olumlu donus olur ise size bir soru listesi yonlendirirler ve orda ki sorulari cevaplarsiniz. Sonrasi sozlesme imzalama asamasi olur ancak biz o asamada anlamadigimiz bir darbe yedikdurduk yere baglantimiz engellendi.
Google da Eren Sagir isminde bir calisan var. Isterseniz bu yaziyi da iletin ona, CMS ( Content Management System ) ile de baslayabilirsiniz. Bu arkadas kime ve neye gore hizmet veriyor, destek veriyor bilmiyorum ama rusvet falan teklif edin cunku ben bu adami cozemedim. Bu yaziyi gosterebilirsiniz o kisiye cunku bu dedigimi bilmesinde bir sakinca yok.
Parami yedirtirsiniz yoksa farkli bir seyle mi ikna edersiniz bilmiyorum ama bu adamin DURUST insanlardan cok hoslanmadigini gordumGoogle da sikayet ettim
n kadar ilgilenirler bilmiyorum. Yani kardesim Turkiye de IMKANSIZ bir sey yapmaya calisiyorsunuz. Turkiye, ismi lazim degil, 2 tane sirket var. Adamlar dan yalan, iftiraz, hile, hurda o kadar piskinlikle yapiliyor ki
istedigini olsan bile, islerinle ilgilenemez, bu adamlarin laflarina sozlere aciklama yapmakla sinir hastasi olursun.
Bu da benden kucuk bir oneri, tavsiye olsun.
ERDAL CELEBI KIMDIR ? SENDE BENI TANIMAYA BASLA
Cahille girme munakasaya..Ya sinirini ziplatir tavana..! Ya da yazýk olur Adabina...
Danýþmanlýk Hizmeti ve Diðer YouTube Konularý Ýçin BURADAN Ýletiþim Saðlayýn
Hocam çok teþekkür ederim tekrardan.Erdal Celebi Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)