Klip yönetmeniyim, son 1 aydır Youtube'a yüklediğimiz videolarda inanılmaz bir görüntü kaybı yaşıyoruz. Bu problemle ilgili bir konum daha var forumda fakat farklı bir şeyden bahsedeceğim.

Youtube premium'a güncelleniyor, stüdyo da betaya. Acaba bu güncellemelerden kaynaklı görüntü kaybı yaşıyor olabilir miyiz ? Sorunu kendimde aradım başta. Farklı render yöntemleri, farklı boyutlandırmalar, farklı bitrate'ler. Diğer yönetmen, kurgucu arkadaşlarla görüştüm herkes aldığım çıktının gayet iyi olduğunu düşünüyor. Bilgisayarda izliyorum, telefonda, televizyonda izliyorum hiçbir problem yok fakat youtube'a attığım an mahvoluyor.

Yayın tarihini bekleyen bir kaç klibim daha var, sorunu Quicktime Uncompress render ile bir miktar çözdük fakat hala tatmin olamıyorum. Ben yanlış çekiyorum, yanlış render alıyorum desem başkalarının yaptığı işlere bakıyorum onlarda da hareketli sahnelerde piksellenme ve karanlık bölgelerde çatlaklar oluyor. Varsa ciddi bir yorumu olan, yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.