Arkadaþlar yeni üyelik açtým. Kendi çapýmda beðendiðim dizilerdeki özel sahneleri editleyerek paylaþmaktý. Öncesinde tabi telif vs. bu konularda saatlerce makale okudum. Ayrýca sýfýr montaj bilgimle eðitimler izledim bir þeyler yapmaya çalýþtým. Ýlk videomu yükler yüklemez, 5 dk geçmeden telif atýldý. Þok oldum.

Telif süresi ise videonun tamamý olarak ve görsel iþitsel içerik belirtilmiþ. Mail de reklam içeren þeyler varmýþ ona ait. Neyin reklamý var anlayamadým, kontrol ettim iyice gerekli yerler orijinal videoda olduðu gibi yumuþatmýþlar. Logo falan da yoktu. Artý þimdi videodan para da kazanýyor. 2:30 dk bir video altý üstü.

Üstüne gidebilsem sonuç alýr mýyým? O kadar emek vermiþtim. Millet de aynýsýný yapýyor video milyona yakýn izleniyor ve yayýnda. Mahkeme falan ileri gidebiliyormuþ. Böyle olacaksa videoyu silmeyi ve kanalý kapatmayý düþünüyorum. Bu kadar uðraþacaksam emeðimin karþýlýðý adama gitmemeli.

Yeni olduðum anlaþýlmýþtýr. Haksýz olduðum yerler var belli ki ama tecrübesizim. Aydýnlatabilirseniz çok teþekkür ederim.