Arkadaslar merhaba. Adsense partnere reklam sorunu ile ilgili mail attım. Reklam sorununun 1 aydır olduğunu söyledi ve geçtiğimiz hafta düzeldiğini söyledi. Reklam sorunu düzeldiği halde halen gelirlerimin düşük olması benim içeriklerimden kaynaklanıyormuş. Yani artık videoya gore muamele yapılacak! Aşağıda bana gelen cevabı inceleyebilirsiniz..
------
Merhabalar Taha,

İletişime geçtiğin için teşekkürler.

Öncelikle yaşadığın mağduriyet için üzgün olduğumu belirtmek isterim,

Sen ve bir çok partnerimizin bu konudan muzdarıp olmasının sebebi geçtiğimiz aylarda bazı partnerlerin Youtube reklam platformunu süistimal ederek bir takım yanlış anlaşılmalara ve rahatsızlıklara sebep vermesinden sonra Youtube'un reklam politikalarını tekrardan gözden geçirmesine, reklamların yerleşimi ve yapılanması ile ilgili bir takım bakım / onarım çalışmları yapılmasına ve reklam politikalarının sıkılaştırılması sebep olmuştur. Bu esnasında, reklamların bir süreliğine duraklatılmıştır.

Geçtiğimiz hafta itibarı ile her şey normale dönmüş, reklamlar tekrardan yayınlanmaya başlamıştır. Samimiyetle bu durumun ne kadar can sıkıcı ve üzücü olabileceğinin farkındayız fakat Youtube mümkün olduğunca güvenli ve adil bir reklam platformu olmaya çalıştığı için böyle bir durum meydana gelmiştir.

Seninle paylaşmak istediğim başka bir konu ise, bazı videolarının reklamveren dostu içerik kurallarına takılarak reklam yayınlamamış olabileceğini düşünmekteyim. Reklamveren dostu içerik kuralları için lütfen bu sayfayı gözden geçir.

Kanalın ve videoların gerçekten muazzam, güzel bir anlatımın ve çok özgün bir konuları işleme şeklin var.

Yayın hayatında başarılar, bol kazançlar diler, sabır ve anlayışın için teşekkür ederim.

2. Mail:

Merhaba Taha,

Şuan kananalda bir sorun bulunmuyor ancak dediğim gibi içeriklerle alakalı olabilir.
Reklamveren dostu içeriklerle alakalı linke bakarsan bazı videolarının reklam yayınlamaya uygun olamayabileceğini düşünüyorum