Arkadaşlar merhaba. üç aydır çalıştığım bir kanal var. öncelikle yaptığım şey spam değil. kendi emeğimle kısa videolar üzerinde çalışıp bunları birleştirip derleyerek videolar hazırlıyorum. sorun şu,

Dün itibariyle attığım bir video bir gecede 600 izlenim aldı. fakat tesadüfen önerilen videolarda hazırladığım videonun aynısını gördüm. başlığından tut açıklamaları önizleme resmi ve açıklamalarına kadar her şeyi aynıydı. tek farkı, kalitesi biraz daha düşüktü. ve asıl sorun izlenimi 1200 idi.

kanala bir göz attım ve gördüm ki benim videolarımın bir kısmını kopyalamış. şikayet etmeye korktum açıkçası youtubenin şunu sormasından korktum : "iyi güzel şikayet ediyorsun da bu videolar bir kere sana mı ait?" demesinden korktum. daha sonra kanal engelleme olayını araştırdım. sırf kanalımı görmesin diye. sadece benim kanalımdan değil başka kanallardan da video çekiyor bu arkadaş. fakat kanal engelleme olayının, sadece bu kanalın yorum ve mesaj atmasını engellemekten ibaret olduğunu öğrendim.

abone sayım devamlı artmasına rağmen son sıralar izlenme oranlarım düştü. yaklaşık 3-4 saat boyunca uğraşıp hazırladığım 17 dk lık videoyu adam belki de bir botla saniyeler içerisinde kopyalayıp yüklemiş. inanılmaz derecede sinir bozucu fakat işin duygusal boyutunu bir kenara atıp biraz daha profesyonel davranmak istiyorum, aldığı kazancı haram zıkkım ettim zaten bu konuda yapacağım başka bir şey yok. sadece daha fazla ne yapabilirim bunu öğrenmem gerek. teşekkürler şimdiden. saygılar.