Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır yeni bulduğum özgün fikrimle ilgili taşları yerine oturtuyorum. Aslında daha önce uygulanmış bir fikir ancak herkesin yoğurt yiyişi başkadır tabiki. Yıllardır sıkı bir youtube izleyicisiyim. Keşke daha önce kanal açsaydım fakat bazı şeyler nasip galiba. Şubat ayının başından bu yana kanal denemeleri yapıyorum. Bi nevi acemiliği atlatmak adına. Hali hazırda ilgilendiğim iki kanalım var. İkisi de ingilizce içerikli. Birisi haber kanalı, diğeri ise seyahat ve sağlık kategorilerini birleştirdiğim bilgi kanalı. İzlenimleri fena değil. Kanallar hakkında yarı özgün diyebiliriz. Aslında yarı özgünlük de bana göre spamcilik Neyse; yeni kanalımın logolarını, introsunu ve diğer geçiş videoları vs hepsini hazırladım. Greenbox üzerine denemeler yapıyorum. Kanalımın konseptinde gerekeceği için.

Merak eden ya da bilmeyen arkadaşlar için adım adım anlatmaya çalışacağım. Çok acemiyim ancak hırslı ve araştırmacıyım. Buradaki bir çok üstadın dediği gibi, insan aramayı bilirse binlerce kaynak önüne seriliyor aslında.
Greenbox projem için önce evde üzerinde hafif desenleri bulunan ve koltukların üzerine serilen örtülerden buldum. Birkaç deneme çekimi yaptım. After Effects ile editledim. Sonuç başarılıya yakındı ancak örtü üzerindeki desenlerden dolayı belli belirsiz iz vardı. E içime sinmedi haliyle. Greenbox için işin uzmanlarından biri, güzel yapıldığında muhteşemdir fakat kötüyse kimse görmeden çöpe atın demiş Bende bu videoları bilgisayarımın geri dönüşüm kutusuna gönderdim. Daha sonra kırtasiyeden 9 adet yeşil renkli fon kartonu aldım. Hemen bunları evdeki boş bir duvara yapıştırdım ve deneme çekimini yaptım. Kartonları birbirine eklediğim yerler belli belirsiz videoda çıkıyordu. Bu da içime sinmedi tabii ki. Ama bu işi yapıcam diye kafaya koydum. Bugün fotoğraf stüdyosu olan bir tanıdıkla görüştüm. Sağolsun çok yardımcı oldu. Öyle çok paralar harcamana gerek yok dedi. Ben kullandığım fonları manifaturacıdan aldım dedi. Birde greenboxta arka fon ne kadar önemliyse ışık açıları da o kadar önemli dedi. Anlattığına göre Kameranın sağından size vuracak olan ışık keying ışığı olup biraz daha güçlü, solundaki ise ilkine göre biraz daha zayıf olsa yeterliymiş. Tabii ki tam sizin cephenizden gelen ışık da keying kadar güçlü olmalıymış. Tanıdık abimizin yanından ayrılınca doğru manifaturacıya gittim. Derdimi anlattım. Sağolsun o da zaten konuyu az biraz biliyomuş. Yani fotoğraf stüdyolarına fon kumaşlarından satıyorlarmış. 245cm ye 150cm lik fon kumaşını 13 TL ye aldım ve eve geldim. Az sonra hazırlığa başlayacağım ve gelişmelerden siz değerli arkadaşları da haberdar edeceğim.

Bu arada çekim için kullandığım iki kamera var. Birisi Sony DSC100 yaklaşık 5-6 yıllık bir dijital fotoğraf makinası ve video kaydedicisi. Diğeri ise Samsung Galaxy Note 2 İlginç olan yaptığım deneme çekimlerinde Note 2 hep daha iyi sonuç verdi.

Neden özgün diye aklınıza takıldıysa. Kendini ifade etmeden, kendinden bir şeyler katmadan yaptığım videoları izlerken ben keyif alamazken, diğer izleyenler nasıl alsın ki? Sonuçta spamle belki daha iyi kazançlar elde edilebilir. Ancak sağlam bir fikir ve gerekli olan inancınız ve güveniniz varsa özgünle çok daha iyi kazançlar sağlanabileceğini düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Herkese bol kazançlar.