User Tag List


NOTICE Bilgilendirme: Bu Konu 3665 gün önce açýldý. Eðer durumunuz doðrudan konu sahibini ilgilendiriyor ise konu sahibini etiketleyin ( @kullanýcý_adý ) þeklinde yada daha güncel konulara bakýn.
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Standart Üye Bozkurt - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20-11-2014
    Nereden
    Muðla
    Yaþ
    55
    Mesajlar
    1,350
    Tecrübe Puaný
    5
    Uye'yi Etiketle
    Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu Bozkurt - MSN üzeri Mesaj gönder

    Standart Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu

    Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz

    NOT: Seo (Search Engine Optimization) veya Türkçesiyle Arama Motoru Optimizasyonu daha da açýk ifadesiyle sitelerin arama motorlarýnýn algoritmalarýna uygun kodlanmasý oldukça popüler bir konu ve hatta þimdilerde bir meslek dalý. Artýk birçok sitede SEO hakkýnda makaleler, ipucu listeleri bulmak mümkün. Ama Türkçe makalelerin çoðu birbirine benzer þeylere odaklanýyor. Sitem için yeni bir tema bulmaya çalýþýrken yukarýda linkini verdiðim makaleye rastladým. Ýlk bakýþta diðerlerinden farký yok gibi gözüküyordu. Fakat biraz okuyunca güzel bir kaynak olduðunu anladým. Makalenin yazarýndan yazýyý Türkçeye çevirmek için izin istedim. O da sað olsun yukarýdaki notu yazmam karþýlýðýnda yazýyý çevirip yayýnlayabileceðimi söyledi. Bu yazý Polyseo sitesinde “30 Golden SEO Tips” adlý makalenin Türkçe çevirisidir. Lütfen yazýyý baþka kaynaklarda yayýnlarken hem bu siteye hem de orijinal siteye link veriniz. Çevirinin pdf versiyonuna buradan ulaþabilirsiniz. (241 KB) Çeviri hatalarý için þimdiden özür dilerim

    30 Altýn Seo Ýpucu

    Seonun arama motoru dostu içerik geliþtirmek ve diðer sitelerden yüksek kaliteli link almak þeklinde ifade edilebilecek iki temel unsuru vardýr. Ciddiye almanýz gereken üçüncü bir unsur da Google‘a ters düþmemek, Google’ýn hatalý gördüðü davranýþlardan sakýnmak olacaktýr. Google arama motorlarýnýn lideri olduðundan beri bir sitenin baþýna gelebilecek en kötü þey – özellikle web siteniz yerleþmiþ takipçileri olmayan yeni kurulan bir web sitesi ise – Google’dan banlanmaktýr.(atýlmak) Eðer bu yazýdaki ipuçlarýna uyarsanýz web sitenize arama motorlarýndan gelen ziyaretçi sayýsý katlanarak artacaktýr.

    A. Arama Motoruna Uygun Ýçerik Geliþtirmek

    1. Kusursuz Bir Yazý Oluþturma

    Ýçeriðiniz son derece iyi yazýlmýþ olmalýdýr. Ýyi yazýlar hazýrlama seonun ruhu ve kalbidir. Ýlk olarak kusursuz yazmak kullanýcýlarýnýz için iyidir ve dýþarýdan gelecek linkleri de çeker. Ýkincisi Google’ýn iyi ve iþe yarar içeriði tayin eden ve bazýlarý oldukça kurnazca olan metotlarý vardýr. (Ayrýca bu yazýya bakýn) Aklýnýzda kullanýcýlarýnýzý düþünerek, onlara olasý en iyi ve en faydalý tecrübeyi yaþatmayý hedefleyen bir bakýþ açýsýyla yazýn. Google’ýn iyi içeriði tayin etmekte kullandýðý kurnazca yöntemleri de dikkate alarak doðal olarak bile olsa ayný anahtar kelimeleri tekrar tekrar kullanmaktan kaçýnýn. Ayný anahtar kelime yerine anahtar kelimenin deðiþik eþ anlamlýlarýný kullanabilirsiniz. Bu, yazýlarýnýzý daha ilginç ve okunabilir yapar ayrýca içeriðinizin yetkin ve iþe yarar olduðu, bir spam deðirmeni gibi çalýþmadýðý konusunda Google’ý ikna eder.

    2. Ýçerik Kraldýr

    Aslýnda Google’ýn dikkate aldýðý tek þey bir kaç linkle iþaretlenmiþ yüksek kaliteli metinlerdir. Google düzenli bir biçimde içerik eklenen web sitelerini düzensiz bir biçimde güncellenenlerden daha fazla dikkate alýr ve daha kullanýþlý bulur. Bundan dolayý kendinize yeni içerik üretimi için uygulanabilir bir hedef belirleyip o hedefe uyun. Bu konudaki isteðinize baðlý olarak günde veya haftada bir yazý girmeyi kendinize hedef olarak seçebilirsiniz. Hangi hedefi seçerseniz seçin Google’ýn taze içerikten hoþlandýðýný unutmayýn. Web sitelerinin önceliði var olan konularý tekrar tekrar ele alýp irdelemek deðil yeni konular üzerine odaklanmak olmalýdýr. Diðer bir deyiþle Google sizden var olan içeriði iyileþtirip tekrar sunmanýzý deðil yeni içerik üretme üzerine çalýþmanýzý istiyor. Her sayfa için ideal kelime sayýsý 500 ile 1500 arasýnda olmalýdýr.

    3. Google Sandbox Hizmetini Kullanýn

    Google Sandbox insanlarýn kýsa bir süre önce yaptýklarý arama sonuçlarýna bakarak kelimeler, anahtar ibareler önerebilen son derece iþe yarar bir araçtýr. Örneðin Google Sandbox’a “Seo Consultant” (Seo Danýþmaný) yazdýðýnýzda Google Sandbox ilave olarak “Seo Expert” (Seo Uzmaný) ve “Seo Services” (Seo Servisleri) gibi aramalarýn da yapýldýðýný söyleyecektir. Ayrýca Google Sandbox yeni içerik üretmek için bitmez tükenmez fikirler verecektir. Kýsacasý Google Sandbox insanlarýn neler aradýklarýný gösterecek ve sizde bu anahtar kelimeler üzerinden içerik üretebileceksiniz. Tabii ki hedefimiz bu kelimeler arandýðýnda arama motoru sonuç sayfalarýnda üst sýralara çýkmaktýr.

    4. h1 Etiketini Kullanýn

    h1 etiketi seonun en büyük sýrlarýndan biridir. h1 etiketi arama motorlarýna kullanýlan ibarenin sayfanýn ana baþlýðý olduðu söyler. h1 Etiketi sayfa içeriði ile iliþkili kullanýldýðýnda Google’ýn ciddiye aldýðý inanýlmaz güçlü bir araçtýr. h1 etiketi ile kullanýlan kelimeler diðer kelimeler içinde ön plana çýkar. h1 etiketi sayfanýzý belirli anahtar kelimeler için optimize etmeye yarayan mükemmel bir yoldur. Burada h1 etiketinin nasýl kullanýlacaðý görülmektedir:

    <h1> anahtar kelimeler </h1>

    h1 etiketi yazý fontunu büyük gösterecektir. Css biçimlendirmelerini kullanarak h1 etiketindeki yazýlarýn boyutu biçimlendirebilirsiniz. Böylece istenilen faydayý saðlayabilirsiniz. Ayrýca h2 ve h3 etiketlerini kullanarak sayfa içeriðinizi hiyerarþik bir yapýya kavuþturabilirsiniz.

    5. Anahtar Kelime Yoðunluðu

    Hedeflediðiniz anahtar kelimeler yazý içeriðinizde mantýklý bir sýklýkta yer almalýdýr. Þunu yapmayýn: Týka basa anahtar kelimelerle doldurularak mahvedilmiþ bir sayfa. Bu sitenizin kredisini düþürerek sitenizin rahatlýkla Google tarafýndan spam olarak tanýmlanmasýna sebep olur. Anahtar kelimeleri sayfa baþlarýna, paragraflara ve sayfa bitimine yakýn bir yerlere yerleþtirmek en iyisidir. Yukarýda izah ettiðimiz gibi eþ anlamlý kelimelerin önemini unutmayýn. Bir sayfadaki anahtar kelime yoðunluðunu test etmek için bu aracý kullanabilirsiniz.

    6. Anahtar Kelimelerinizi Kalýnlaþtýrýlmýþ, Eðik ve Altý Çizili Olarak Kullanýn

    Bir kelimeyi koyu, eðik veya altý çizili olarak yazdýðýnýzda Google bu kelimenin anahtar kelimelerinizden bir olduðunu düþünür. Bu yüzden bazý anahtar kelimelerinizi kalýn, eðik ve altý çizili olarak kullanmalýsýnýz.

    Fakat çok dikkatli olun. Bu iþlem aleyhinize iþleyebilir. Eðer kalýn, eðik ve altý çizili olarak yazdýðýnýz kelimeler anahtar kelimeleriniz deðilse Google’ý þaþýrtabilir ve bu biçimlendirmelerin anahtar kelimeleriniz üzerindeki etkisini kaybedebilirsiniz.

    7. Sayfa Adreslerindeki Anahtar Kelimeler

    Bir sayfanýn adresine karar vermek seonun önemli bir parçasýdýr. Sayfanýz anahtar kelimelerinizin içinde bulunduðu bir dosya adý olarak anýlmalý ve sayfanýz anahtar kelimelerinizin içinde bulunduðu bir klasörde yer almalýdýr. Klasör ve sayfa adýnýn beraber yer aldýðý kullanýmlarda anahtar kelimeler taksim iþareti (/) ile ayrýlmalýdýr.

    Klasör ve dosya isimleriniz mantýklý bir temele dayandýrmalýsýnýz çünkü bu yapý web sitenizin doðal hiyerarþisini yansýtacaktýr. Örneðin diðer sitelerden link alma hakkýnda bir sayfa oluþturacaksýnýz. Ýyi bir sayfa adresi þu þekilde olmalýdýr:

    polyseo.com/seo-tips/how-to-obtain-inbound-links.html (Bu adresi polyseo.com/seo-ipuclari/sitenize-nasil-link-alirsiniz.html þeklinde tercüme edebiliriz Ç.N.)

    Bu sayfa adresi þu sebeplerden dolayý iyidir:

    a) Google “Seo Tips” ve “how to obtain inbound links” ifadelerinin bu sayfayla ilgili sorgular olduðunu bilir.

    b) “how to obtain inbound links” ifadesi “seo tips” ifadesinin alt kümesi olarak yer almýþtýr. Google hiyerarþik (sýralý) sayfa adresleri kullanýldýðý için bu sayfaya fazladan ilgi gösterecektir. Þunu unutmayýn Google iki zeki matematikçi tarafýndan geliþtirilmiþtir.

    Web sitenizde hangi sayfalarý barýndýracaðýnýza baðlý olarak sayfalara ad vermenin bir kaç yolu vardýr. Örneðin yukarýdaki örnekten hareketle “links” baþlýðý altýnda, sayfa adresleri aþaðýdaki gibi olan deðiþik yazýlar yazabilirsiniz.

    polyseo.com/SEO/links/how-to-obtain-inbound-links.html

    polyseo.com/SEO/links/why-outbound-links-will-benefit-your-website.html (Bu sayfa adresinin son kýsmý niçin diðer sitelere verilen linkler sayfanýza fayda saðlar olarak çevrilebilir Ç.N.)

    Bu örnekte “how to obtain inbound links” ifadesi “link” ifadesinin, o da “seo” ifadesinin alt kategorisi durumundadýr. Bu üç eleman da gruptaki diðerleri ile iliþkilidir. Ayrýca hepsi seo hakkýndadýr.

    8. Ýçerik ile Kod Arasýnda Güçlü Bir Denge Oluþturun

    Eðer sitenizdeki içerik ile kodlarýn büyüklüðü arasýnda makul bir oran varsa arama motorlarý sitenize yüksek puan verirler. Sinyal ve parazit arasýndaki dengeyi oluþturmak hedefiniz olmalýdýr. Bunun anlamý içeriðinizin boyutunun kodlarýn boyutundan büyük olmasýdýr. Ýnternette herhangi bir sayfayý açtýðýnýzda sað týklayýp “kaynaðý görüntüle” yi seçin. Eðer kodlarýn boyutu yazýnýn boyutunu geçmiþse arama motorlarý bu durumdan hoþlanmayacaktýr.

    Eðer seo konusunda ciddi iseniz sayfalarýnýzý iyi ve temiz html ile oluþturmanýz ve çok kod gerektirecek þeylerden kaçýnmanýz gerekir. Kullanýcýlar ve arama ve motorlarý az miktarda kod ile verilen kaliteli içerikten hoþlanýrlar.

    9. Önemli Makaleleri Sayfalara Bölün

    Eðer önemli bir konu hakkýnda yazýyorsanýz yazý kaçýnýlmaz olarak numaralandýrýlmýþ alt baþlýklara bölünmelidir. Burada her alt baþlýðý ayrý bir sayfaya bölmelisiniz. Bunun bazý avantajlarý vardýr:

    a)Anahtar kelimeleriniz ilgili olma olasýlýðý %10 u aþmayacak olan büyük bir sayfa yerine ayrý sayfalarda daha fazla seoyla ilgili hedefe odaklanabilirsiniz. Google bir sayfadaki içeriðin ne hakkýnda olduðuna karar verirken sayfa sayfa ele alýr. Bunun anlamý her sayfa sadece bir baþlýk üzerine odaklanmalýdýr.

    b) Kullanýcýlar tuvalet kâðýdý gibi uzun bir format yerine ayrý sayfalara bölünmüþ içeriði daha fazla tercih ederler. Bir sayfadan diðerine geçerken o sayfanýn baþlýðý ile hedeflenecek bir baðlantý metnine yer vermelisiniz. (Bu konuya daha sonra deðinilecek)

    Okuduðunuz bu sayfa bir istisnadýr. Eðer çok uzun deðillerse ipucu listeleri içeren sayfalarýn tek sayfa olarak verilmesi daha verimli olur.

    10. Çerçevelerin Baþýnýza Bela Olmasýna Ýzin Vermeyin

    Seo açýsýndan bakýldýðýnda çerçeveler yapýlabilecek en feci þeylerden biridir. Kullanýcýlar onlardan nefret ediyor, arama motorlarý ise daha fazla nefret ediyor. Kýsacasý arama motorlarý çerçeve kullanan web sitelerini taramak için uygun deðildirler. Onlarýn yapabileceði þey ana sayfanýzý indekslemek olur. Esas itibariyle eðer siteniz çerçeveleri kullanýyorsa web sitenizi arama motorlarýnýn taramasýna izin vermiyorsunuz demektir. Jakob Nielsen bundan daha fazlasýný düþünüyor.

    11. Flash’ýn Baþýnýza Bela Olmasýna Ýzin Vermeyin

    Flash çerçevelerden sonra seo ve kullanýþlýlýk için en büyük tehlikedir. Arama motorlarý flash dosyalarý için uygun deðildirler. Bu yüzden flash içerisindeki herhangi bir metin arama motorlarý tarafýndan okunamaz ve size seo anlamýnda hiç bir fayda saðlamaz. Daha da önemlisi flash sizin ile kullanýcýlarýnýz arasýnda yer alan büyük bir bariyerdir. Ben flash tabanlý siteleri daima sinir bozucu bulmuþumdur ve çoðunlukla ana sayfa yüklenmeden evvel siteyi terk etmiþimdir. Çok gerekli durumlarda ana sayfanýn yüklenmesini beklediðim sitelerde de sitenin beklemeye deðmediðini gördüm. Gerçek kullanýþlý web siteleri indekslenebilir içerikte olmalý ve tercihen html formatýnda kodlanmalýdýr. Ýyi, temiz ve minimalist html kodu seonun en büyük dostudur. Eðer seo konusunda ciddi iseniz ve arama motorlarýndan gelecek ziyaretçi sayýlarýný önemsiyorsanýz flash kullanmayýn.

    12. Sayfalarýnýzý Birbirine Baðlayýn

    Web sitenizin her sayfasýnda o sayfayý diðer sayfalara baðlayan sayfanýn içeriðine uygun linkler bulunmalýdýr. Bu linkler sayfanýzýn içeriðinden kaynaklanan doðal baðlantýlar olmalý. Örneðin sayfanýz seo danýþmanlýðýndan bahsediyorsa bu kelimeleri kullanarak bu kelimelerle ilgili diðer sayfalara baðlantý verebilirsiniz. Bu içeriðe baðlý bir link olacaktýr.

    Böylece Google Pagerank deðeri sayfalarýnýz arasýnda paylaþýlacaktýr. Ayrýca bu Google’a sayfanýn neden bahsettiðini söylemek için güzel bir yoldur.

    13. Her Sayfanýza Diðer Sitelere Giden Linkler Koyun

    Web site içeriðinizi oluþturan her sayfada sitenizle paralel içerikte yayýn yapan kaliteli bir siteye verilmiþ en azýndan bir link bulunmalýdýr. Google’ýn yüksek kaliteli sitelere link veren sitelere daha yüksek deðer verdiði tecrübeyle sabittir. Diðer bir deyiþle diðer bütün þartlar eþit olduðunda kaliteli sitelere link veren sitelerin, hiç link vermeyenlere göre arama sonuçlarýnda daha yüksek yerlerde olduðu görülmüþtür.

    Kime link vereceðinize karar vermek oldukça basittir. Ýçeriðinizde yer alan bir kelimeyi veya bir grup kelimeyi seçin ve Google’da arayýn. Listenin en üstünden sizinle rekabet etmeyecek olanlardan birini seçin. Sayfanýza geri dönün ve bu kelimeleri yüksek reytingli o sitelere link verecek gibi biçimlendirin. Google yüksek kaliteli sayýlan siteye link verdiðinizden dolayý sizi daha çok sevecektir. Özellikle bu link o sitenin Google’da yüksek performans aldýðý kelimelere verildiyse.

    Bunu her sayfanýzda uygulamanýz size aþaðýdaki avantajlarý saðlayacaktýr:

    a) Yukarýda deðinildiði gibi Google arama sonuçlarýnda size daha iyi bir yer verecektir.

    b) Bu kullanýcýlarýnýzda sizin kalitesiz bir spamcý deðil yetkin bir kiþi olduðunuza dair bir inanç geliþtirecektir. Þunu unutmayýn bu uygulamayla Google’dan kazanacaðýnýz ziyaretçi sayýsý miktarý diðer sitelere link vererek kaybettiðiniz ziyaretçi sayýsýnýn çok çok üstünde olacaktýr. Aradýklarý þeyi sizin sitenizde bulamayan insanlar zaten sitenizden herhangi bir yolla ayrýlacaklardýr. Dýþarýya verdiðiniz linkler net bir þekilde web sitenizin trafiðinizin artmasýný saðlayacaktýr.

    14. Html ile Oluþturulmuþ Bir Site Haritasý Hazýrlayýn

    Sitemap baþlýðý altýnda hazýrlanan özel dosyalarýn arama motorlarýna siteniz ve yapýsý hakkýnda bir þeyler anlatmasýna anlam veremiyorsam da þu þekilde bir site haritasý hazýrlamak daha iyi bir fikir olabilir. Bu örnekte bir dizin gibi her baðýmsýz sayfaya link verdiðimiz bir html dosyasýný gösteriyorum. Bu temelde bir sayfa yapmamýzýn iki sebebi var:

    a) Seonun amaçlarý için hiç bir sayfa ana sayfanýza iki týklamadan fazla bir uzaklýkta olmamalýdýr. Arama motorlarý çok fazla týklama yapýlarak ulaþýlan sayfalarý sevmezler. Ayrýca link verilen her sayfa ana sayfanýzýn page rankýnýn bir kýsmýný alýr
    (tabii ki ister istemez ana sayfanýzýn page rank deðeri diðer sayfalardan yüksek olacaktýr)

    b) Kullanýcýlarýnýzýn sitenizdeki bütün sayfalara tek bir sayfadan ulaþmasý oldukça kullanýþlý olacaktýr. Site haritasý birçok sayfadan oluþan bir yazýnýn son sayfasý bile olsa kullanýcýlarýnýzýn herhangi bir sayfaya hýzlýca ulaþmalarýný saðlayacaktýr.

    15. Site Menüsünü Saða Yerleþtirin

    Sitenizi daha fazla arama motoru dostu bir hale getirirken bu sitede olduðu gibi menüyü sað tarafa koymaya dikkat edin. Bu Google’ýn <head> bölümünden sonra ilk olarak menüyü görmesini saðlar. Bunu söylüyorum çünkü arama motorlarý sayfalarý okurken yukarýdan aþaðýya ve soldan saða okurlar. Menüyü sað tarafa yerleþtirmek arama motorunun ana içerikten sonra menüye ulaþmasýný saðlayacaktýr. Bu da sinyal ve parazit arasýndaki dengeyi saðlayacaktýr.

    16. Title Etiketi

    Title etiketi h1 etiketi gibi hayati bir öneme sahiptir. Arama motorlarýna sayfanýzýn ne hakkýnda olduðunu söyler. Title etiketi h1 etiketi ile ayný içerikte olmalýdýr. Bu sayfanýn title etiketi þu þekildedir

    <title>SEO tips</title>

    17. Meta Etiketlerinizi Büyük Bir Özenle Hazýrlayýn

    Seonun ilgilendiði üç meta etiketi vardýr. Robots, Content, Keywords
    Ýlk ikisi hayati iken üçüncüsü büyük bir rol oynamaz.

    Robot etiketi þu þekilde olmalýdýr

    <META NAME="robots" CONTENT="index, follow"/>

    contents etiketi title etiketi ile özdeþ veya benzer olmalýdýr. Google’ýn bundan daha çok hoþlandýðý tespit edilmiþtir. Bu sayfanýn content etiketi þu þekildedir.

    <META NAME="description" CONTENT="A definitive guide to SEO (Search Engine Optimization)"/>

    Google öncesi eski dönemlerde keywords etiketleri ilk arama motorlarý tarafýndan ciddiye alýnýyordu. Dolayýsýyla spamcý web siteleri meta taglerdeki anahtar kelimeleri kullanarak arama sonuçlarýný etkiliyorlardý. Þimdilerde ise keyword etiketinin bir anlamý kalmadý. Elbette bunlar olmalý fakat bir anahtar kelime birden fazla tekrarlanacak biçimde olmamalýdýr. Etiketin içine 20 den fazla kelime koymayýn. Bu sayfanýn keywords etiketi aþaðýdaki gibidir.

    <META NAME="keywords" CONTENT="SEO, tips, search, engine, optimization, Google"/>

    18. Arama Motorlarýnýn Resimleri Okuyamadýðýný Unutmayýn

    Seonun özünde bir sayfaya kaliteli içerik koymak ve bu sayfa içeriðinin arama motorlarý tarafýndan tamamen okunup anlaþýldýðýna emin olmak yatar. Bu demektir ki seonun kalbi kaliteli içeriktir. Jpeg dosyasýnda veya diðer resim dosyalarýnda gösterilen metinler arama motorlarý tarafýndan okunamaz. Bir sayfanýn kaynak kodlarýna bakýn iþte arama motorlarýnýn gördüðü budur. Eðer siz kaynak kodu okuyamýyorsanýz arama motorlarý da okuyamayacaktýr ve bu yüzden arama motorlarýndan gerekli krediyi alamazsýnýz. Bazen yazýlarýn jpeg dosyasý þeklinde verildiðini görüyorum. Sayfanýn yazarý muhtemelen Google’ýn arama sonuçlarýnda niye çýkmýyor diye üzülüyordur.

    Bundan dolayý içeriði göstermek için grafik dosyalarýný kullanmayýn. Bu resim kullanmayacaðýnýz anlamýna gelmiyor. Uygun yerde kullanýldýðýnda resimler kullanýcýlarýn izlenimini güçlendirir ve içeriðinizi daha kullanýþlý hale getirir.

    ALT etiketini kullanarak arama motorlarýna bir resmin ne hakkýnda olduðunu bildirebilirsiniz. Verdiðiniz tanýmlamanýn resmi iyi bir þekilde tanýttýðýndan emin olun. Alt etiketinde resimle alakasýz kullanýlan ibareler spam olarak kabul edilebilir.

    19. Robots Etiketinin “index,follow” Olarak Düzenlendiðine Emin Olun

    Web sitenizdeki her sayfa bu etikete sahip olmalýdýr. Bu etiket arama motoru örümceklerine sayfayý indekslemesini ve ayrýca sayfadaki linkleri de izleyerek ayrý ayrý ele almasýný söyler. Bu web sitenizdeki bütün sayfalarýn indekslenmesini saðlayan kullanýþlý bir yoldur.

    Örümcekler arama motorlarýnýn internetteki sayfalarý analiz etmek için kullandýðý programlardýr. Bunlar linkleri izleyerek sayfadan sayfaya geçerler ve bütün sayfalarý okurlar, sayfanýn kalitesi hakkýnda bir karar verip sayfanýn kopyasýný ilgili arama sorgularýnda göstermek üzere alýrlar. Seo esasýnda bu bazý arama sonuçlarýnda yukarýlarda çýkabilmek için bu otomatik programlarý kandýrmaktýr

    20. Yeni Bir Sayfa Oluþturduðunuzda Ana Sayfanýzdan Bu Sayfaya Link Verin

    Bir kere ana sayfanýz dýþarýdan gelen birçok linke sahiptir. Google örümceði düzenli olarak ana sayfanýzý tarar. Bu yüzden yeni içeriklere ana sayfanýzdan link vererek google örümceðinin yeni sayfalarý hýzlýca indekslemesini saðlayabilirsiniz. Arama motorlarý verdiðiniz linkleri izleyerek hedef sayfayý bir kaç gün içinde indekslerler.

    21. Web Siteniz Ýçin Bir Tane Ýp Kullanýn

    Web sitenizin tek bir ip ile sunulmasý oldukça önemlidir. bunu iki sebebi var :

    a) eðer paylaþtýrýlmýþ bir ip kullanýrsanýz bu ip adresindeki diðer web sitesi google tarafýndan cezalandýrýlabilir. Bu sizin web sitenizi de etkileyecektir.

    b) eðer tek bir ip adresinden yayýn yapan site iseniz google sizi daha fazla ciddiye alacaktýr.

    Belki sitenizin bir ip de yayýn yapmasý size ekstra maliyet çýkartacaktýr ama buna deðer.

    22. Kaliteli Bir Barýndýrma (hosting) Þirketi Kullanýn

    Yüksek kaliteli itibarlý bir barýndýrma hizmeti kullanmadan baþarýlý bir site yapmanýz mümkün deðildir. Ayrýca web sitenizin trafiðini, arama motorlarýndan gelen ziyaretleri gösterecek bir istatistik programýnýz olmalýdýr.

    B. LÝNKLER

    23) Diðer Sitelerden Link Alýn

    Diðer sitelerden alýnan linkler Google algoritmasýnýn temelini teþkil eder. Google çevrimiçi aramayý tekrar yapýlandýrýrken karmaþýk sorulara karþý oldukça açýklayýcý bir cevap verdi. Bir kullanýcý “widget” hakkýnda bir arama yaptýðýnda ve “widget” hakkýnda bir milyon web sayfasý olduðunda hangi sayfalarýn arama sonuçlarýnda gösterileceðine nasýl karar verilecek? Diðer bir deðiþle bu sayfalarý nasýl sýralayacaðýz?

    Larry Page ve Sergey Brin (Google’ýn icat edenler) bu soruya basit bir cevap verdiler: Daha fazla linkle iþaretlenen web sayfalarý daha az link ile iþaretlenenlere göre daha güzel ve iþe yarardýrlar. Google bir siteye verilen linkleri o sitenin lehine verilmiþ bir oy gibi kabul eder.

    Bu yüzden web sitenize, web sitenizdeki yazýlara dýþarýdan link almak zorunludur. Bu linkleri almanýn en faydalý yolu sizin link aldýðýnýz sitelere link vermemenizdir. Google gerçek imzalarý önemsediði için bir sayfanýn faydalý olup olmadýðý belirleyen en iyi göstergedir.

    Google bir sayfanýn page rank deðerini hesaplarken link deðerlerini kullanýr. Bu deðeri verirken de link verilen sayfanýn link veren sayfa ile paralel içerikte olmasýna dikkat eder. Diðer bir deyiþle seo ile ilgili bir noktaya iþaret eden link seo ile ilgili bir sayfadan verildiyse daha etkili oluyor fakat link arabalar ile ilgili bir sayfadan geliyorsa daha az etkili oluyor.

    24. Baðlantý Metni Çok Önemlidir

    Linkleri oluþtururken kullandýðýnýz ibareler son derece önemlidir. Çünkü bu Google’ýn birçok sorusunun cevabýdýr. Kullanýcýlar bu sayfanýn ne hakkýnda olduðunu düþünüyorlar. Gelen linklerin baðlantý metinleri hedef sayfanýn içeriði ile ne kadar ilgili ise o kadar fayda elde edilir. Seo için en faydalý linkler tek bir amaca yönelik, ilgili baðlantý metinleri içeren linklerdir. Eðer hedef sayfanýn h1 etiketindeki kelimeleri barýndýran bir baðlantý metni ile diðer sitelerden link alabilirseniz google bunlarý baðýmsýz üçüncü bir kiþinin yorumu olarak algýlayacak ve size daha yüksek deðer verecektir. Bunun gibi linkler peþinde koþun.

    Bu diðer linklerin kullanýþsýz olduðu anlamýna gelmiyor. yüksek page rank deðeri olan sayfalardan link alýrken karþýlýklý bile olsa fayda saðlanabilir. “buraya týklayýn” baðlantý metni ile link verildiðinde Google link veren kiþinin link verdiði sayfanýn neden bahsettiðini bilmediðini düþünür.

    Büyük ihtimalle dýþarýdan link almaya webmasterlara Kaliteli içerik bulunan bir site yaptýðýnýzý ve link deðiþimi yapmak istediðinizi belirten bir e-posta göndererek baþlayacaksýnýz. Çoðu bunu reddedecek fakat bazýlarý evet diyecektir. Þunu unutmayýn iþe yarar içerik üretene kadar hiç bir iyi site size link vermeyecektir. Dýþarýdan tek bir hedefe yönelik, talep edilmemiþ linkler almak kusursuz içerik oluþturanýn bir parçasýdýr. Bu sebepten dolayý bazý içerikler link oltasý olarak adlandýrýlýr.

    25. Sitenize Ziyaretçi Çekmek Ýçin Reklâm Yapýn

    Bir web sitesinin trafiði trafikteki kritik aþama aþýldýðýnda katlanarak artmalýdýr. Çünkü daha fazla insan sitenizi ziyaret eder, daha fazla link alýrsýnýz, page rank deðeriniz yükselir – tabii trafiðinizin arttýðýný varsayýyoruz- sitenizin deðerini de ziyaretçileriniz belirleyecektir. Eðer bu yazýdaki ipuçlarýný uygularsanýz arama motorlarýndan gelen ziyaretçi sayýnýz artacaktýr.

    Trafiðin trafik doðurmasý için baþlangýçta küçük bir reklâm masrafýný gözden çýkarmalýsýnýz. Gerçi reklamlar arama motorlarýna etki etmez fakat ekstra ziyaretçiler yararlý içeriðinize link verdiðinde bu seo anlamýnda katký saðlayacaktýr. Google Adsense bu tarz bir iþ için oldukça iyi bir reklâm programýdýr.

    26. Forumlara Yazý Yazýn

    Forumlarda yazý yazarken sitenizdeki iliþkili sayfalara imza kýsmýnda link vermeniz dýþarýdan link almanýn güzel bir yoludur. Tabii bu forumdaki baþlýk ile sitenizdeki baþlýk arasýnda benzerlik varsa onaylanabilir yani daha faydalý olur.

    Gelen linklerin baðlantý metinleri ile hedef sayfanýn içeriði arasýnda yüksek oranda iliþki bulunmalýdýr. Bütün forumlar bunu yapmak için uygun olmayabilir. Fakat ben bir kaçýnda html sayfasý þeklinde düzenlenmiþ yazýlarda bu çeþit linklere izin verildiðini gördüm. Bir çok önemli forum rel=nofollow etiketi olmadan link gönderilmesine izin vermez. Forumda yazdýðýnýz yazýlar kaliteli yazýlar olmalý ve foruma bir þeyler katmalýdýr. Yoksa yazýlarýnýz spam olarak deðerlendirilebilir. Ayrýca dýþarýya verilen linkler beraberinde kaliteli metin parçalarý barýndýrýyorsa faydalýdýr.

    27. Link Alabilmek Ýçin Basýn Bültenlerini Kullanýn

    Diðer sitelerden iyi link alabilmenin iyi bir yolu da online servisler aracýlýðý ile bir basýn bülteni yayýnlamaktýr. PRWEb servisi bu tarz uygulamalar için iyi bir tercih olabilir. Bunu yaparken basýn bildirisinin iyi ve ilginç hazýrlanmýþ olduðundan ayný zamanda web sitenizin linkini içerdiðinden emin olun.

    28. Kötü Web Sitelerine Link Vermeyin

    Eðer Google tarafýndan cezalandýrýlmýþ veya herhangi bir sebepten dolayý kötü olarak kabul edilmiþ bir web sitesine link verirseniz sizin sitenizde Google tarafýndan cezalandýrýlabilir. Google kötü bir site size link verdiðinde sizi cezalandýrmaz fakat siz kötü bir siteye link verdiyseniz cezalandýrýlýrsýnýz. Bu sebepten dolayý sadece iyi sitelere link vermelisiniz. Ve düzenli aralýklarla link verdiðiniz siteleri kontrol edin. Yoksa link verdiðiniz web sitesinin yeni sahibi bir spamcý olabilir.

    Kötü komþular edinmekten kaçýnýn. Kötü komþular google tarafýndan cezalandýrýlmýþ web sitelerinden oluþan bir halkanýn içindedirler. Eðer link verdiðiniz site cezalandýrýlmýþ bir sayfaya dönüþürse size bu kötü komþular halkasýnýn bir parçasý olursunuz. Bu tarz bir belanýn içine girmekten sakýnýn.

    29. Link Oltalarý Oluþturun

    Ýyi linkler almak seonun temellerinden biridir. Bir kiþinin sitenize link vermesinin tek sebebi sitenizde iþe yarar veya ilginç bir þeyler bulmasýdýr. Burada iyi içerik oluþturmanýn önemine vurgu yapýyorum. Link oltasý oluþturmanýn diðer örnekleri:

    * bedava kaynaklar, benim seo araçlarým gibi

    * indirilmesi için bedava e-kitaplar sunmak. (sitenize link veren bir pdf dosyasý oluþturun)

    30. Google’a Ters Düþmeyin

    Arama motoru optimizasyonun üçüncü hayati temeli spam sayýlan ve etik olmayan davranýþlardan uzak kalmaktýr. Google webmaster kurallarýný uygulamakta titiz olun. Google webmaster kurallarýna aykýrý bir þey yaparsanýz eninde sonunda Google sizi yakalayacak ve cezalandýracaktýr.

    Aþaðýdaki hileler google tarafýndan kesinlikle yasaklanmýþtýr:

    * Paravan: bunun anlamý bu ip adresinden farklý bir siteye geçilmesidir.

    * ana sayfanýzý baþka sayfaya yönlendirmek

    * arka plan ile ayný renkte metinler kullanmak

    * gizli linkler

    * bir çok alan adý alýp birbirine link vermek

    Google algoritmasý oldukça karmaþýk bir hale büründü. Eðer google webmaster kurallarýný ihlal ederseniz er ya da geç suçunuz tespit edilir bir cezanýn muhatabý olursunuz. Veya sinirli bir kullanýcý spam raporu gönderebilir.

    SONUÇ

    Seo gerçekten iþe yarar. Eðer arama motoru dostu yüksek kaliteli bir içerik oluþturur ve bir kaç kaliteli link alýrsanýz Google arama sonuçlarýnda size iyi bir yer verir ve web sitenizin trafiði katlanarak artar. Ürettiðiniz içeriðin arama sonuçlarýnda birinci sayfada olmasý inanýlmaz derecede mutluluk vericidir. Ýyi çalýþarak arama motorlarýndan birçok ziyaretçi alan iþe yarar web siteleri yapabilirsiniz. Ýyi þanslar…

    KAYNAK :Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz

    Baþýný Daima Dik Tut,Unutma Baþý Eðik Olanýn Celladý Çok Olur...!
    Eðer Ölümüm Kurtaracaksa Vataný,Bu Caný Koruyan Nefse Yazýklar Olsun..!
    Doðru Olsan Ok Gibi Yabana Atarlar Seni & Eðri Olsan Yay Gibi Elde Tutarlar Seni...
    Bir Piç Olup Ýmparator Olmaktansa,Onurlu Bir Hiç Olmayý Tercih Ederim...!
    Kimseyi Ezmedim,Ezeni Ezdim...!
    BÝR UMUTTUR YAÞAMAK...!

  2. #2
    Serkan Atay - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19-11-2014
    Nereden
    ADANA
    Yaþ
    45
    Mesajlar
    7,892
    Tecrübe Puaný
    30235
    Uye'yi Etiketle

    Standart

    emeðine saðlýk hocam saðol

  3. #3
    Bu Uye Banlanmistir.
    Üyelik tarihi
    16-04-2015
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    560
    Tecrübe Puaný
    0
    Uye'yi Etiketle
    Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu Seo Ýçin 30 Altýn Ýpucu

    Standart

    iyide youtube için mi diyorsun? adam html kodlar vermiþ girin etikete diye

  4. #4
    Bu Uye Banlanmistir.
    Üyelik tarihi
    05-04-2015
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    171
    Tecrübe Puaný
    0
    Uye'yi Etiketle

    Standart

    Eline, emeðine saðlýk abi paylaþým için saðol

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  
Yukarý Çýk
Yandex.Metrica
DMCA.com Protection Status
Google resmimi nasýl kaldýrýrým sorusunu her gün milyonlarca kez google üzerinden sorguluyoruz. Aslýnda bunu yapmak için özel olarak kurulmuþ ve faaliyet gösteren kurumlar var ve çok ucuz google fotoðraf kaldýrma iþlemlerini hýzlý ve ekonomik bir þekilde yapýyorlar. Eðer sizinde resminiz google arama sonuçlarýnda görünüyor ve google fotoðraf kaldýrma konusunda profesyonel bir destek arýyorsanýz bu içeriði iyi okuyun. Öncelikle google resminizi kesinlikle kendi sunucularý üzerinde barýndýrmaz, resminizi yayýnlayan bir site üzerinden google arama sonuçlarýna dahil etmiþtir ve bunun kaldýrýlabilmesi için öncelikle kaynak alýnan site üzerinde ki resminizin kaldýrýlmasý gerekmektedir. Ardýndan yetkili google panelleri üzerinde yapýlacak düzenlemeler sonrasýnda google resim kaldýrma iþlemleri imajkoruma tarafýndan profesyonel bir þekilde garantili bir þekilde yapýlmaktadýr. Hýzlý ve en ucuz bir þekilde google resim kaldýrma ile ilgili ihtiyacýnýz olan desteði veriyoruz.