YouTube SEO belkide en önemli konulardan bir tanesidir.
Web siteleri haricinde yine AdSense ile YouTube’dan da ciddi bir gelir elde edebilirsiniz. Makalede bilinen bilgiler haricinde önemli ipuçlarýna yer verilecektir. Sizi sýkmamak adýna yazýnýn devamý soru/cevap þeklinde olacaktýr.
Ne kadar video o kadar kazanç tezi doðru mudur?
Evet bu hipotezin doðruluðu vardýr, video sayýsý ile izlenme sayýsý arasýnda doðru bir orantý vardýr. Ýzlenme sayýsýna baðlý olarak da kazançlarýnýz artacaktýr.
Özgün video’ya mý önem vermeli miyim?
Yüksek izlenimler elde etmek istiyorsanýz özgün video çok önemlidir. Bazý istisna YouTube to YouTube videolarý da yüksek izlenimler alabilmektedir ancak emeðiniz karþýlýðýný almak için deðerli vaktinizi bunlara harcamayýn. Ayrýca özgün video illa sizin hazýrladýðýnýz video demek deðildir. YouTube sitesine ilk yüklenen video özgün olarak deðerlendirilir bu nedenle YouTube’dan YouTube’a video çekmek pek de akýl kârý olmayacaktýr.
Türkçe video mý yüklemeliyim?
Evet sýk sorulan sorulardan bir tanesi video dili ne olmalý. Ýngilizce, almanca videolar bildiðiniz üzere daha yüksek tbm (týklama baþý maliyet) býrakýyor. Ancak izlenim aldýrmak çok zor oluyor. Bu nedenle ben Türkçe video yüklemenizi öneririm. Yabancý diliniz iyi deðilse ülkenin gündemini takip etmek, trend videolarý belirlemekte zorlanabilirsiniz.
Altýn deðerinde YouTube bilgileri, tavsiyeleri!
1- Her bir kanalýnýzda en fazla 200 adet video bulundurun.
2- Bir videonun izlenim almasýndaki en önemli 2 unsur baþlýk ve etikettir. Baþlýk dikkat çekici olmalýdýr.
3- 10 adetten fazla etiket girmemelisiniz. Etiketler=aranacak kelimeler formatýnda olmalýdýr. (YouTube Etiketler)
4- Kanal ismini, resmini ve kapaðýný prestij için ayarlayýn.
5- Açýklama bölümü SEO için önemli deðildir ancak buradan kendi sitenize link verebilirsiniz veya baþlýðý, etiketi açýklamaya çekebilirsiniz. Bu alaný “Daha fazla video için takip edin” þeklinde teþvik için de kullanabilirsiniz.
6- En çok hata yapýlan nokta ise YouTube üzerine yazýlmýþ e-book satýn almaktýr. Emin olun bunlarda bilinen þeyler dýþýnda bilgi bulunmuyor.
7- Yüklenen videolarý Google+ hesabýnýzda mutlaka paylaþýn. Yüksek beðenili, takipçili Twitter ve Facebook sayfanýz varsa bu fýrsatý kaçýrmayýn. #TAG kullanýmý ile paylaþým yapýn
8- Blogspot bir site açarak videolarýn otomatik burada paylaþýlmasýný saðlayýn. Ayrýca video backlink için kendi sitenizi de kullanabilirsiniz.
9- Sözlük vs gibi sitelerine tutabilecek videolarýnýzý ekleyin.
10- Hesabýnýzý cep telefonu ile onaylayýn
Kanalýnýza anahtar kelime ekleyin 3-5 tane yeterlidir.
Müyap gibi kanallarý takip edin!
YouTube özel kanal url’si oluþturun,
11- YouTube’un video sýralama algoritmasýnda sosyal aðlarda paylaþým, +1 olumlu beðeni sayýsý, yorum ve abone sayýsý, ilgili kanalýn itibarý, özgünlük, backlink, ziyaretçi takibi gibi verilerden oluþmaktadýr.
12- Wateralph yani video üstüne yazý ekleme, video baþýna intro gibi ek stratejileri de denemek sizin tercihiniz.
*! Bu makale tamamen özgün bir makaledir ve uzun araþtýrmalar sonucunda oluþturumuþtur. Kendi Websitem olan Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz'den alýnmýþtýr. Ýzinsiz kullanýlmasý ve kopyalanmasý yasaktýr.