Ýndexlenmede Google algoritmasýnýn en çok dikkat ettiði konularýn baþýnda baþlýk, açýklama ve etiketlerin bu algoritmaya uygun olmasý gelmektedir. Þimdi bu algoritmaya göre bir videonun baþlýk, açýklama ve etiketlerinin nasýl oluþturulacaðýný anlatmaya baþlayabilirim.

Youtube’da (Yani Google’daki) bulunan algoritma videolara girilen içerikleri diðer kullanýcýlarýn girdiði benzer önerilerle karþýlaþtýrýr. Ýzlenim sayýlarý ve önerilerle tutarlýlýða göre Youtube anahtar kelimeleri girilen videolarý belirli bir sýralamaya sokar. Ýþte bizim bu sýralamada ilk sayfada, hatta ilk sýralarda yer almamýzý saðlamanýn kilit taþý iyi bir baþlýk, açýklama ve etiket grubu oluþturmaktan geçiyor.

1) Baþlýk oluþtururken mutlaka semboller ve ifadeler kullanmaya özen gösterin. Bu ifadeler algoritmada bir adým önde olmanýzý saðlayacaðý gibi izleyicilerin gözünde de videonuz diðer videolara göre daha farklý bulunacaktýr.

2) Baþlýk oluþtururken uzun cümleler kurmamaya çalýþýn. Videonun özünü anlatacak bir baþlýk kurmaya özen gösterin. Örneðin; ünlü motor sporlarý yarýþçýsý Michael Schumacher ile ilgili bir video yüklerken “Michael Schumacher Komadan Uyandýrýlýyor” gibi bir baþlýk yerine “Michael Schumacher’in Son Durumu” gibi bir baþlýk kullanýrsanýz hem izleyiciler önünde video daha çok ilgi çeker hem de laf kalabalýðý yapmamýþ olursunuz.

3) Haber videolarýna açýklama oluþtururken mümkünse bir haber sitesinden o haberle ilgili yazýlan bir yazýnýn ilk satýrýný ekleyin. Bunu yapmanýz Google yönünden videolarýnýzýn daha kolay index almasýný saðlarken haberin kaynaðýna göre daha çok hit çekersiniz.

4) Dizi fragmanlarýnda açýklama kýsmýna bölüm özetini eklerseniz daha çok ilgi çeker. Bu þekilde izleyiciler hem videonun sahte olmadýðý ile ilgili bir izlenimde bulunur, hem de 3.maddede yazdýðým index hýzý artar.

5) Açýklama yaparken açýklamanýn altýna, etiket kýsmýnda kullandýðýnýz etiketleri yazmayýn. Bunu yaparsanýz spam’a düþme ihtimaliniz artar. Bunun yerine, alt alta en fazla 10 tane yeni etiket üretmeye çalýþýn. Mesela bir dizinin 30.bölümünün fragmanýný yüklüyorsanýz alta “XXX 29.bölüm full izle” gibi etiketler yerleþtirirseniz dizi gününde çok iyi bir izlenim kazanýrsýnýz.

6) Bir video ile ilgili etiket eklerken uzun kelime gruplarý kurmaktan kaçýnýn. Zaten Youtube’un yeni özelliklerinden biri de bu tür uzun baþlýklar konusunda sizi uyarýyor ama yine de buradan söyleyeyim Bu tür etiketler çok aranmadýðý için index arama hýzýnda epey bir geriye düþersiniz ve videolarýnýz izlenmez.

7) Video ile ilgili alakasýz etiketleri asla ama asla kullanmayýn. Bu tür iþlemler videonuzun izlenimini arttýrmaz, aksine azaltýr. Hatta kýl izleyiciler videonuzu flaglayabilir. Bu yüzden böyle þeyler yapmaktan kaçýnýn.

8) Videolarýn içerisine yükleyeceðiniz etiketleri niche kelimelerle doldurmayýn. Ýlla niche kelime koymak istiyorsanýz bu kelimeler toplam anahtar kelimelerin %5-10’unu geçmemeli. Aksi takdirde Youtube kanalýnýzý spam olarak deðerlendirebilir ve videodan para kazanma özelliðini devre dýþý býrakabilir.