1 Nisan 2018'de 13.000 Aboneli kanalým 3 telif hakký yediðim için kapandý. Ve bende o zamanlar sýnav olduðu için pek üstüne gitmedim.

Bir alman kanalýnýn videolarýna tepki videosu çekiyordum. Torpil içerikli videolardý. Daha sonra Sosyal Medyadan bunlara ulaþtým.

Ancak bana kanalýmýn gözükmediðini, bu yüzden telif hakkýný geri çekemediðini söyledi.

Geçenlerden (25 Ekim 2018) Tekrardan bu iþin peþine düþmeye baþladým.

Youtube Destek Forum, Dýþ siteler vs. araþtýrdým. Yazýlar yazdým ama bana hep olumsuz cevaplar verdiler.

Youtube Destek Forum yetkilisi; ''Eðer karþý taraf telif haklarýný geri çekerse, kanalýnýz tekrar açýlabilir.'' tarzýnda bir dönüþ yaptý. Ýyice araþtýrmaya koyuldum ve karþý bildirim göndermek için 2 gün kadar araþtýrdým.

En sonunda 30 Ekim 2018 Saat 20:00 tarihinde Karþý bildirim gönderdim. 31 Ekim 2018 02:00 tarihinde karþý bildirimim onaylandý ve 10-14 iþ günü içinde geri dönüþ yapýlacaðý söylendi.

Þimdi bu adamlar daha önce kanalým gözükseydi açacaklardý, veya belkide beni geçiþtirdiler. Merak ettiðim bir nokta var bu süreç nasýl iþler kaç gün sonra yazarlar tahminen veya bu süreçte en ileri seviye de ne olabilir.

Adamlara sosyal medyadan, karþý bildirim gönderdiðimi haber verdim fakat hala dönüþ yapmadýlar. Ýçimde bir yandan umut, bir yandan dava açarlar diye korku oluþtu. Ve ben genel olarak araþtýrdýðýmda ya hep türk telifçiler, ya da sahte telifçiler telif atmýþ. O yüzden þuan ne yapacaðým hakkýnda en ufak bir fikrim yok.

Tahminime göre telif hakkýný geri çekecekler. Ama bu süreç nasýl geçer en kötü veya en iyi neler olabilir bu konu hakkýnda en ufak fikrim yok ve biliyorum ki bir çok Youtuber bu yüzden kanallarý için uðraþmýyorlar, o yüzden yardýmcý olursanýz sevinirim. Umarým açýklayýcý bir anlatým yapmýþýmdýr, teþekkürler.