selam dostlarým inþ konuyu yanlýþ yere açmamýþýmdýr.
Aðýz kokusu için önerebileceðiniz diþ macunu varmýdýr acaba kullandýðýnýz tavsiye ettiðiniz
selam dostlarým inþ konuyu yanlýþ yere açmamýþýmdýr.
Aðýz kokusu için önerebileceðiniz diþ macunu varmýdýr acaba kullandýðýnýz tavsiye ettiðiniz
valla bende þuan 5 marka var, sensodyne, paradontax, ipana, colgate, signal
canim hangisini isterse onu kullanýyorum, hepsinin üzerinde yazanlar ayný, satýþ stratejisi.
paradontax diþ eti için baya baþarýlý.
colgate ve listerine aðýz bakým sularý var, onu da kullanabilirsin.
disini fircalaman yeterliBYwizard75 Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
gerisi ince detay, dis eti bakimi gibi ve rast gele dis macunu kullanma, san auygun olan en iyi macunu ve fircayi doktorun onerir.
Konuyu yanlis yere acma ihtimalin sifirkonu okadar konu disi ki
suan bu forumda bulunan konu disi bolumu bile yetersiz bence
ve bilinmesi gereken birsey daha...
Agiz kokusu herzaman fircalanmadigindan degil bazen insanin kendi rahatsizligi sonucuda olusabilir, dislerini fircalasan bile agiz kokusu gitmeye bilir.
ERDAL CELEBI KIMDIR ? SENDE BENI TANIMAYA BASLA
Cahille girme munakasaya..Ya sinirini ziplatir tavana..! Ya da yazýk olur Adabina...
Danýþmanlýk Hizmeti ve Diðer YouTube Konularý Ýçin BURADAN Ýletiþim Saðlayýn
konu dýþýna bile uzak yaniErdal Celebi Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
çok teþekkür ettim hocam
Günde iki kere diþlerini fýrçala ve bol bol su iç. Yýlda bir kere diþ doktoruna git.
Diþte çürük, dolgu diþi hava almýþ ve oraya bakteri yerleþmiþse aðýz kokusu yapar. Fýrçalamakla sorunu halledemezsin doktoro gitmek lazým. Ýç organlarda bir sorun var ise bu da aðýz kokusu olarak yansýyabilir.
Sigara,alkol kullanýyor isen bunlar akciðere gider sana da aðýz kokusu olarak geri döner. Bunun için býrakman daha iyi olacaktýr.
Aldýðýn diþ macunun da florür olmamasýna dikkat et. Bu diþ macunlarý biraz tuzlu ama saðlýðýn için mecbur alacaksýn.
Altakiler alýntýdýr.
I. Dünya Savaþý sýrasýnda Almanlar ve Ruslar, Farben adlý þirketin ürettði florürü hapistekileri daha ‘etkisiz ve aptal‘ yapmak için içme sularýna katýyormuþ. Florürün beynin belli bir bölgesine tahribat yaparak kiþileri mücadele anýnda daha az aktif hale getirdiði tespit edilince bir kimyasal silah olarak kullanýlmýþ. Halen günümüzde bilinen sakinleþtirici ilaçlarýn %25’i florür içermektedir. Dahasý II. Dünya Savaþý sýrasýnda florür nükleer silah yapýmý için kullanýlmýþ. Tabii bütün bunlara deðinirken, her kimyasalýn arkasýnda olduðu gibi, florürün arkasýndaki lobi kaynaðýnýn gücünü de unutmamak lazým. Bir zamanlar dünyanýn en büyük florür üreticisi olan Alcoa, Dow Chemical, Dupont ve Kellogg bütün olayýn baþýný çeken Farben’la bir anlaþma imzalayarak florürün yaygýnlaþmasý için çalýþmýþlar.
Florürün 8 Zararý ve Florürden Korunma Yollarý
Florür tartýþmalý bir madde. Düþük dozlarda diþ çürümelerini engellediði için önceleri serbestçe diþ macunlarýna, hatta bazý ülkelerde þebeke suyuna katýlýrken, son yýllarda zararlarý faydalarýndan daha çok tartýþýlýyor.
Çin, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Norveç, Ýsveç, Hollanda, Macaristan ve Japonya gibi bazý ülkelerde suya florür katýlmasý yasak. Türkiye’de suya florür katýlmýyor, ama pek çok ilimizin þebeke suyunda doðal olarak florür bulunuyor. Üstelik þebeke suyu tek florür kaynaðý deðil. Hazýr meyve suyu ve gazlý içeceklerden tutun, bebek mamalarýna kadar pek çok üründe florür bulunuyor.
Florür Kaynaklarý
Çoðu kiþi florürsüz diþ macunu kullanarak bu kimyasalýn zararlý etkilerinden korunabileceðini düþünüyor. Ancak bazý illerimizde þebeke suyunda yüksek sayýlabilecek miktarlarda florür bulunuyor. Türkiye Ýçme Sularýnda Florürün Bölgesel Daðýlýmý (I) (PDF) baþlýklý çalýþmada, Marmara Bölgesi’nin sularý incelenmiþ ve bazý ilçelerde florür deðerlerinin tehlikeli seviyelere çýktýðýný saptamýþ. Örneðin Kýrklareli merkez ilçede sudaki florür deðerlerinin, Dünya Saðlýk Örgütü’nün güvenli bulduðu aralýk olan 0,5 – 1.7 mg/lt.nin üzerinde olduðu saptanmýþ.
Ýþin kötüsü, oturduðunuz bölgedeki sularýn düþük florürlü olmasý da yetmiyor, çünkü tükettiðimiz pek çok hazýr içecek, Türkiye’nin farklý bölgelerinde, þebeke suyundan üretiliyor. Eðer üretimin yapýldýðý bölgedeki sular yüksek florür içeriyorsa, ürünü tükettiðinizde siz de florüre maruz kalýyorsunuz.
Florür kaynaðý olabilecek bazý ürün ve gýdalar þöyle:
Florürlü diþ macunu
Bebek mamasý
Hazýr çorba
Tavuk bulyon
Teflon tava veya tencerede piþmiþ gýdalar
Gazlý içecekler
Hazýr meyve sularý
Paketli ve/veya iþlenmiþ gýdalar
Anestezi kimyasallarý
Florürlü tuz
Sigara
Florür neden zararlý?
1. Biyobirikim
Biyobirikim, belirli bir kimyasalýn vücutta birikme eðilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasallarýn arasýnda. Saðlýklý bir kiþi, her gün aldýðý florürün %50 – 60’ýný idrar yoluyla vücudundan atýyor. Geri kalanýysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldýklarý florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarý hayat boyu artýþ gösteriyor.
2. Üreme sistemi
Laboratuvar hayvanlarýnda yapýlan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarýna hasar verdiði ve kýsýrlýða yol açtýðý tespit edilmiþ. ABD’de yapýlan bir araþtýrma, þebeke suyunda 3 mg/lt. ve daha fazla florür bulunan yerlerde doðurganlýk oranlarýnýn düþtüðünü belirlemiþ. Bir baþka araþtýrmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaþayan erkeklerde ortalamanýn altýnda testosteron hormonu tespit etmiþ.
3. Beyin (merkezi sinir sistemi)
Florürün merkezi sinir sistemi için zararlý olduðunu belgeleyen onlarca araþtýrma var. Florürün beyinde biriktiðine, davranýþ deðiþikliklerine yol açabildiðine ve uzun vadede Alzheimer hastalýðýna yol açabildiðine dair bulgular var.
Ýçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalýþmalarda çok yüksek dozda florür kullanýldýðýný savunsalar da, florürün biyobirikimli olduðunu unutmamak gerekli.
4. Düþük IQ
Çin, Ýran, Hindistan ve Meksika’da yapýlan 24 ayrý çalýþmada, vücuttaki florür miktarýyla IQ arasýnda ters baðýntý olduðu ortaya konmuþ. Ýçme suyundaki 1 mg/lt. florür artýþýnýn, 0,59 IQ puaný kaybýna yol açtýðý bulunmuþ.
5. Erken ergenlik
Florürün merkezi sinir sistemi dýþýnda da olumsuz etkileri var. Florür ayný zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok baþka iþlevin yaný sýra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapýlan araþtýrmalar (PDF), içme suyuna florür katýlan bölgelerde kýz çocuklarýn, florür kullanýlmayan bölgelere kýyasla 5 ay önce âdet gördüðünü ortaya koymuþ.
6. Tiroid hormonlarý
Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediði bildiriliyor. Ukrayna’da yapýlan bir çalýþmada, 2,3 ml/lt. düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtýðý belirlenmiþ. Hatta bu etki o kadar tutarlýymýþ ki, 20. yüzyýl ortalarýnda hipertiroidizmi (aþýrý aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiþ.
7. Romatizma belirtileri
Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çýkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsýzlýk. Ýþin kötüsü, belirtileri romatizmayla karýþtýrýlabildiðinden, erken safhada teþhis koyulmasý oldukça güç. Belirtiler ýþýðýnda doktorlar genellikle romatizmadan þüphelendikleri için, aslýnda son derece basit bir þekilde (florür alýmýný keserek) tedavi edilebilecek rahatsýzlýk, uzun yýllar tedavi edilmeyebiliyor.
8. Kemik erimesi
Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün saðlýk üzerindeki etkisini araþtýran ilk çalýþmalardan birine göre, içme suyuna florür katýlan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik baðlantýlý rahatsýzlýklarda iki kat artýþ kaydedilmiþ. Benzer þekilde, Meksika’da yapýlan bir araþtýrma (PDF), diþ macunundaki florürle çocuk kemik kýrýlmalarý arasýnda baðýntý olduðunu ortaya çýkarmýþ.
Konu rocker_tr tarafýndan (18-04-2017 Saat 20:41 ) deðiþtirilmiþtir.
"Amatörler ekipmaný, profesyoneller zamaný, sanatçýlar ise ýþýðý düþünür"
"Beyin en iyi makineyse; Gözler en iyi objektiflerdir."
"Ne kadar zayýfsan, kazanmak için o kadar acele edersin. Müsabaklarda da iþler ne kadar zorlaþýrsa galeyana geldikçe o kadar yoluna taþ koyarsýn."
"En güçlü yaratýcýlýklar, en kýsýtlý koþullarda ortaya çýkar"
iç organlarda sýkýntý olacabileceðini düþünüyorumrocker_tr Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
![]()
@Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
arkadaþlarýn dediðine ek olarak da þunu söyleyeyim sabahlarý aç karnýna yiyeceðin dereotu aðýz kokusunu yok etmede baþarýlý ama sadece sabahlarý bunun kesin çözümünü yada nedenini doktor söyleyebilir.
" Atatürk'ü Sevmek Maya Gibidir.Sütü Bozuk Olanda Tutmaz "" Atatürk'ü Sevmek Maya Gibidir! Sütü Bozuk Olanda Tutmaz "
" Delikanlýlýk ne racon kesmek ne adam öldürmeknede haraç kesmektir. delikanlýlýk akþam olunca evine ekmek götürmektir... "
KANALIMA GÝTMEK ÝÇÝN
Skyp :PC AKADEMÝ OFFÝCÝAL
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
ADAM GÝBÝ YORUM Organik Yorum Hizmeti 1TL
PC AKADEMÝ OFFÝCÝAL
Hahaha , gerçekten forumda böyle bir konu açýlýcaðý aklýmýn ucundan dahi geçmezdi , güldürdün usta eyw.
kanalýma abone olabilebillurmisin konularýndan iyi bence biþeyler öðrendikSlayt Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
![]()
" Atatürk'ü Sevmek Maya Gibidir.Sütü Bozuk Olanda Tutmaz "" Atatürk'ü Sevmek Maya Gibidir! Sütü Bozuk Olanda Tutmaz "
" Delikanlýlýk ne racon kesmek ne adam öldürmeknede haraç kesmektir. delikanlýlýk akþam olunca evine ekmek götürmektir... "
KANALIMA GÝTMEK ÝÇÝN
Skyp :PC AKADEMÝ OFFÝCÝAL
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
ADAM GÝBÝ YORUM Organik Yorum Hizmeti 1TL
PC AKADEMÝ OFFÝCÝAL
haklýsýnýz hocam en azýndan farklý bilgilerSerkan Atay Nickli Üyeden Alýntý Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için týklayýnýz
![]()
Karanfil
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)