Öncelikle herkeze merhaba. 24 yaşında sağlık alanında lisansımı tamamlamak üzereyim. Alanımla alakalı kendi mizahımıda işin içine katarak insanları bilgilendiren, meraklarını toplayabileceğim popüler konular işleyeceğim bir kanal açmak istiyorum. Hali hazırda Corel Draw ve Adobe Premiere kullanabiliyorum. ( Okulumdaki bir kulüpte yöneticilik yaparken gerek dergi çizimi gerekse çeşitli aktiviteler için bu programları öğrenmiştim.) Kanal formatı şu şekilde olacak. Kamera karşısında 10-15 dakika konuşarak belli bir konuyu işleyeceğim.( Kişisel gelişimle alakalı videolar yapan Barış Özcan var. Kanal içeriği farklı olacak olsada formatın Barış Özcan'ın kanalına benzeyecek.) Gerekli noktalarda yazı, çizim, resim gibi ögeleri kullanacağım. Yalnız başlamadan önce bazı noktalarda kafamı karıştıran şeyler var. Onları danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
1-) Telifle alakalı şeylerin ciddi sorunlara yol açtığını okudum. Youtube audio library dışında müzik ya da ses efekti kullanmayı düşünmüyorum zaten. Fakat bazen anlatımı güçlendirmek için bazı film ya da animasyonlardan kısa kısa bölümler almayı düşünüyorum. ( Barış Özcan'da dahil bir çok büyük kanalda bu tarz alıntılar görüyorum.) Buradan telif yer miyim ?
2-) Corel bir vektörel çizim programı. Photoshop ise pixel tabanlı çalışıyor. After Effect iste animasyon yapım programı. Size Photoshop veya After Effect öğrenmem gerekir mi ?
3-) Gelir sağlamak için Adsense ya da Network partnerliği alabiliyoruz anladığım kadarıyla.Sizce kaç üye, kaç görüntülenmeyi yakaladığımda hangisiyle başlamalıyım ?