Öncelikle herkese merhabalar,

Özgün videolar ürettiðim bilgi içerikli bir kanal var. Ancak biraz konularý geniþ tutmaya çalýþýyorum. Ana konum elektrik, elektronik, yazýlým ve teknoloji. Ama söylediðim gibi bazen genel kültür ve sohbet üzerine de videolar yayýnlýyorum.

50'ye yakýn videom var. Tabi çekimleri, animasyonlarý vs genelde kendim hazýrladýðým için herhangi bir telif sorunu yaþamadým.

Ama geçtiðimiz gün sinemayla ilgili bir video hazýrladým. Bu videonun içinde de bir filmden bir kaç sahne kullandým. 10-15 saniyelik bir kaç sahne.

Videoyu liste dýþý olarak yükledim. Para kazanma kapatýldý. 13 saniyelik bir kýsmý Warner Bross telif hakký dedi.

Ben videomda o filmle ilgili bir sahnenin hikayesini anlatýyorum ve aslýnda nasýl çekilmesinin planlandýðýný ama nasýl çekildiðinden bahsediyorum.

Ama hiç riske girmedim. Direkt videoyu sildim.

Sormak istediðim bu videoyu yayýnlamak için ne yapmam gerektiðini bilen var mý?

O sahnelerin yerine screenshot'lar koysam mesela olabilir mi?

Çünkü videoda bahsettiðim sahnenin izleyici tarafýndan hatýrlanmasýný istiyorum. Bir þekilde o sahnenin bir þeyi lazým bana. Ama 3 saatlik bir filmden 15 saniyelik bir görüntüyü 6 dakikalýk video içinde kullandým diye de baþým aðrýsýn istemiyourm.

Önerisi olan var mý? Yoksa hiç yayýnlamamalý mýyým bu videoyu?