Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Artık ufak tefek bir şeyler kazanmaya başladığım için bir kaç bilgi de ben paylaşmak istiyorum.

ben ilk başlarda youtubeda sağda çıkan videolara tıklar bana komik gelenleri indirir kanalıma atardım. Eğer sizde buna benzer olayların peşindeyseniz hemen bırakın. İsterse her videon 30k izlensin getirisi olmaz. Komik Türkçe kategorisinden uzak durun. Hatta Türkçe içerikten kesinlikle uzak durun. elinizden geldiği kadarı ile ingilizce İspanyolca Arapça gibi dilleri kullanın. Neden bu diller diye sorarsanız. bu dillerin getirisi Türkçeye göre daha fazla. Bu konuda anlaştık galiba komediyi eledik. Türkçeyi de eledik (Gerçekten çok acemi iseniz biraz daha bu işe alışana kadar Türkçe içerik çalışmakta fayda var).

Birçok aceminin yaptığı hatalardan biri de kanalına ne bulduysa doldurmasıdır. Eğer böyle yaparsanız sizin kanalınızda ki oyun videosunu beğendiği için kanalınıza abone olan kişi 2 gün sonra sizin aynı kanala futbol videosu atmanız nedeni ile kişi abonelikten vazgeçebilir. Oyun videosu izlemek isteyen abone ne yapsın futbol videosunu öyle değil mi? Bu yüzden belli bir kategori üzerinde yoğunlaşın her kanalınızın ayrı bir kategorisi olsun. Eğer ünlem geçmeyi öğrendiyseniz kendinize bir kategori belirleyin. ünlem geçemeyi bilmeyenler forumu iyice okusun illaki bulur bulamayanlar da konu altından yazabilir yardımcı olmaya çalışırım.

Örnek olarak kategori vermek gerekirse.

tatil videoları, turizm videoları: atıyorum bodrumun gece hayatını, Bodrum da kalınabilecek otelleri vb gibi videolar paylaşabilirsiniz kanalınızda.

Futbol videoları: Riberynin kanalını açıp çalım gol hareket videolarını atabilirsiniz.

zayıflama videoları gibi gibi

Peki kategori nasıl bulabilirim diye soranlar olabilir aranızda. Bunun cevabını da sizin bulmanız gerekli. Etrafınızdaki objelere bakarak bile kategori bulabilirsiniz. Telefonu ele alacak olursak en basitinden telefon uygulamalarını/oyunlarını tanıtabilirsiniz. Sadece düşünün gerisi gelir zaten.

Tamam kendime göre kategori buldum kanalı hazırladım peki şimdi ne yapmalıyım?

sıradaki adım video bulmak videoları kendiniz hazırlayıp özgün de çalışabilirsiniz. Yada diğer bir seçenek spam yapabilirsiniz. özgünü zaten anlatmaya gerek yok videolarınızı hazırlayıp kanala atın yeter.

Spam yapanlar nasıl bir yol izlemeli?

Misal veriyorum kategoriniz futbol. Youtube harici sitelerden videoları alıp düzenledikten sonra youtubea atabilirsiniz yada youtubedan videoları alıp düzenledikten sonra tekrar youtubea atabilirsiniz. Ama iki seçenekte de dikkat edilmesi gereken ortak nokta eşleşen olayı.

Eşleşen kişi veya belli bir firmaya ait müzik yada görüntünün video içerisinde kullanılmasıdır. eğer indirdiğiniz videoda eminem dr. dre indila pitbull ibrahim tatlıses gibi kişilerin müzikleri varsa o müziği videodan kaldırın. onun yerine telifsiz müzikler ekleyin videoya. görüntü eşleşenini geçmek için çerçeve eklemek gereklidir bunu da camtasia gibi programlar ile yapabilirsiniz ama size önerim eğer acemi iseniz eşleşen veren videolardan uzak durun.

Bu konuyu da hallettiniz 2 ay sonra günlük 10 tl sabit kazancınız oldu. Bir sonraki sorunuz kazancımı nasıl arttırabilirim olacaktır. Bunun için de size önerim daha fazla kanal. Farklı farklı kategoriler bularak düzenli tertipli özenilmiş kanallar oluşturarak kazancınızı katlayabilirsiniz. yani yapacağınız iş bir kanaldan günlük belli bir para geldikten sonra diğer yeni bir kategoride diğer kanallar ile çalışmaya başlamak. ortalama günlük 5 tl geliren 8 kanalınız var. toplayın ne yapar? 40 yapar. 1 ayda kaç gün var 30 gün. 30 ile günlük 40 liralık geliri aylık hesaba vurunca elinize geçecek para 1200 lira Allah bereket versin. Kanalları arttıra arttıra bu geliri rahatça katlayabilirsiniz. Zaten bu kadar kazanmaya başladığınız zaman da kanal kapanmalarından dert yanmaya başlayacaksınız emin olun.

Sizden yapmanızı istediğim forumu okumak her gün bu işlerle ilgili google'da orada burada araştırmalar yapmak. Ayrıca yaş olarak küçük arkadaşlar derslerini kesinlikle aksatmasın ytdan para kazanacağım diye derslerden vazgeçmeyin sakın.

Yazıyı yazmaya başladığımda etraf aydınlıktı yazının sonunda hava kararmış. İnşallah doğru düzgün yararlı bilgiler verebilmişimdir. anlamadığınız veya sormak istediğiniz yerler olursa konu altına yorum yapabilirsiniz. Bol kazançlar